Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2018).

WECF Deutschland

WECF France

WECF Nederland

Facebook

Twitter

YouTube

Ecobaby, Stichting

Prevention, cure and compensation of adverse environmental for the optimal development of unborns and newborns

Country: The Netherlands
City: 3634 AT Loenersloot
Address: Hollandstraat 6
Issues: reproductive health, health experts
Home page: http://www.ecobaby.nl/
Email:

20.04.2004
<<>>

De stichting Ecobaby is een non gouvernementele Nederlandse organisatie, opgericht in 1996, die de schadelijke omgevingsfactoren onderzoekt om te komen tot preventie of genezing van schade in de perinatale periode.

De organisatie werkt nauw samen met de 'Studygroup for environmental influences and lifestyle factors during pregnancy and later outcome of the children van de European Association of Perinatal Medicine en met het Internationale netwerk over de gezondheid, milieu en veiligheid ( INCHESS) bij kinderen.

Voorts adviseert de stichting het meldpunten-netwerk Gezondheid en Milieu, de Stichting Gezondheid en Milieu en de organisatie Women in Europe for a Common Future (WECF).

Op het gebied van onderwijs is de stichting betrokken bij de nascholing van borstvoedingsconsulenten specifiek voor het bespreken van verontreinigingen in moedermelk en wat er tegen te doen. Jongstleden 12 Oktober 2007 werd een symposium georganiseerd op het gebied van Kind, Gezondheid en Milieu. Er waren 65 deelnemers, met name artsen uit de jeugdgezondheidszorg, kinderartsen en milieu-artsen. Mogelijk onderzoek dat reeds gestart werd in Canada naar binnenhuis vervuiling en gevolgen voor het ongeboren en pasgeboren kind zal ook mogelijk in Nederland uitgevoerd gaan worden door de VU, Prof. dr. Margot van Eck van de Sluys- van de Bor. Met name zal de nadruk liggen op broombrandvertragers binnenshuis.