Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2018).

WECF Deutschland

WECF France

WECF Nederland

Facebook

Twitter

YouTube

WECF attracts funding via new online mini-grant portal

WECF contributes with 6 projects to Akvo.org, an online internetplatforum which is designed to make it easier to match funds to small-scale sanitation projects

22.08.2008 |WECF Press Release
Akvo has launched its new system Akvo.org, in which WECF actively participates, at the Stockholm Water Week in front of international water experts. 27 projects, of which 6 are initiated by WECF partners, are featured to launch, to provide clean water or proper sanitation in communities all over the world.

Akvo is designed to make it much easier to match funds to smaller-scale projects - of between a thousand and twenty thousand dollars. Akvo is an open source software foundation that helps to provide clean water and proper sanitatiation to those who today have none. Founded in the Netherlands with staff on three continents, the organisation builds internet tools that help everyone share knowledge, match more projects to funds, and simplify reporting.

More information on WECF's projects at Akvo can be found on the Akvo blog on internet.

---------------------------------------------------------------------

Press Release in Dutch:
WECF deelnemer aan online water wikipedia met Europese sanitatieprojecten

Akvo.org is een online platform dat honderden kleinschalige sanitatieprojecten onder de aandacht brengt van donateurs

STOCKHOLM - Het ontbreken van fatsoenlijke sanitatie is niet alleen in ontwikkelingslanden een probleem, ook in sommige delen van Europa. In landen als Roemenië en Bulgarije heeft bijna veertig procent van de bevolking geen toegang tot schoon drinkwater.

WECF besloot, om aandacht te vragen voor dit probleem, daarom haar medewerking te verlenen aan de nieuwe waterwikipedia AKVO.org.Akvo biedt ruimte aan de steeds groter wordende vraag naar (duurzame) kleinschalige projecten op het gebied van water en sanitatie.

De site is een online Wikipedia voor kennisuitwisseling over water en sanitaire voorzieningen wereldwijd.
Daarnaast kunnen via de site donaties gedaan worden aan waterprojecten in ontwikkelingslanden. Hiermee levert de Nederlandse watersector een actieve bijdrage aan het realiseren van één van de milleniumdoelstellingen van de Verenigde Naties: een halvering van het percentage mensen in ontwikkelingslanden dat geen duurzame toegang heeft tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Donateurs kunnen projecten zoeken en achteraf bekijken hoe het project loopt. De resultaten worden namelijk in de vorm van korte omschrijvingen, foto’s en filmpjes door lokale initiatiefnemers op de site gezet. Via de nieuwe website www.akvo.org zullen in 2008 al 50 kleine projecten uit worden gevoerd in Oost Europa, Africa en Azie met het doel om daar de bevolking duurzaam van drinkwater en sanitaire voorzieningen te kunnen voorzien. WECF hoopt met haar deelname aan akvo.org het bewustzijn over gebrek aan sanitatie in met name Oost-Europa, Centraal-Azië en de Kaukasus te verhogen.

 Voor meer informatie en / of foto's kunt u contact opnemen met:
Margriet Samwel, Water coördinator WECF, + 49-17 17 11 4262
Sascha Gabizon, directeur Internationale WECF, + 49-1728637586
Chantal van den Bossche, Press Officer +31-6 2812 9992, chantal.vandenbossche @ wecf.eu
Vrouwen in Europa, +31 30 2310300, wecf@wecf.eu, www.wecf.eu
 
Meer informatie over AKVO
Akvo contactpersoon: Peter van der Linde, p.vanderlinde@nwp.nl tel: 015 215 1728  of Mark Charmer +44 7976 960739      


Related News

Together for sustainable sanitation and water security worldwide!
Stockholm, 26-31 Aug 2018: WECF participated in the World Water Week 2018 to further support the worldwide implementation of SDG 6
01.09.2018

Successful first action against algae overgrowth in the Blue Lake in Ukraine
Using fish to fight the overgrowth of algae
18.12.2017

English summary of WECF publication on pesticides in surface waters in Dutch province Drenthe
For our non Dutch readers we now publish an English summary of the publication about pesticide pollution in the surface waters of Drenthe
09.11.2017

WECF participated at WASH symposium in Uganda
From June 20th-23rd, a WASH symposium was held in Kampala, Uganda. WECF participated in cooperation with our local partner organization ARUWE and we presented our water, sanitation and energy projects in Uganda.
23.06.2016

We've made it - overwhelming success of our crowdfunding campaign!
In the last 4 weeks we run a crowdfunding campaign to collect 4.000€ to finance 15 Biogas Toilets for deprived families in Uganda. Thanks to your great support we can now build even more!
22.06.2016