Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Save the date: Maatschappelijk middenveld consultatie: Post-2015, what is the future we want?

Nederlandse inzet op Mensenrechten/Gender/SRGR en Duurzame Ontwikkeling

14.11.2012 | Chantal van den Bossche




In 2015 komen de Millennium Development Goals (MDGs) ten einde. Inmiddels is het debat over een nieuw raamwerk voor mondiale ontwikkeling na 2015 in volle gang. De Verenigde Naties hebben een Post-2015 High-Level expert panel en verzamelen input van het maatschappelijk middenveld via online discussies en landen- en themaconsultaties.

Regeringen onderhandelen met elkaar over de te vormen Sustainable Development Goals (SDGs). Ondertussen zijn er geleerde lessen van Rio+20; vindt op dit moment een grootschalige review van de ICPD Programme of Action plaats  ter voorbereiding van de UNGASS op ICPD (2014); en is het in 2015 20 jaar nadat het Beijing Platform for Action werd aanvaard.

De netwerken WO=MEN Dutch Gender Platform, Share-Net en Rio+20 Women’s Major Group vertegenwoordigd door Women in Europe for a Common Future (WECF) slaan de handen ineen met als doel de dialoog aan te gaan met het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken om te verzekeren dat Gender, Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten (SRGR), Mensenrechten en Duurzame Ontwikkeling een plek krijgen in het nieuwe raamwerk voor mondiale ontwikkeling. 

Daarom faciliteren deze drie netwerken op 11 december een consultatie bijeenkomst voor organisaties en individuen uit het maatschappelijk middenveld die interesse hebben in of actief werken aan het verankeren van mensenrechten/gender/SRGR in de post 2015 agenda. Tijdens deze consultatie zullen we werken aan een gezamenlijke agenda en aanbevelingen voor de Nederlandse overheid op gebieden van inhoud en proces (de “road to the post 2015 agenda”).

Aanmelden kan bij Hilde Kroes (Rutgers WPF): h.kroes@rutgerswpf.nl
Meer informatie in het Engels en Nederlands kunt u hier vinden.



Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

"De kracht van de coöperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coöperaties in andere landen, zoals Georgië.
20.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019