Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


WECF supports action to stop further cuts in Dutch international aid budget

WECF neemt deel aan Genoeg = Genoeg, campagne tegen de bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking

02.12.2010 | WECF news
GENOEG=GENOEG
De regering dreigt dubbel te bezuinigen op de hulp die rechtstreeks terecht komt bij ondernemende mensen en hun organisaties in arme landen. Na een forse eerste korting begin november, wil de regering nu opnieuw snijden in deze hulp. Daardoor worden zij met meer dan een derde gekort.
GENOEG=GENOEG!

Zo zet de regering juist de mensen in de kou die zelf in moeilijke omstandigheden werken om een goed bestaan op te bouwen, die zaken aanpakken waar de overheid faalt, die zich inzetten voor mensenrechten, die effectief strijden tegen corruptie en hun overheid aansporen tot beter bestuur.

Om dit tegen te houden hebben de Nederlandse ontwikkelingsorganisaties de handen ineen geslagen met een gezamenlijke actie tegen de extra bezuinigingen. Met de actie GENOEG=GENOEG komen we in actie tegen het voorstel van Ben Knapen.

Help ons mee!

Stop de tweede korting op ontwikkelingswerk! Ga naar www.genoegisgenoeg.nu en lees de artikelen over de gevolgen van deze onmogelijke bezuiniging. Schud iedereen wakker door de artikelen te delen via je eigen Twitter-, Facebook-, LinkedIn- en andere sociale netwerken.

Doe dit voor 6 december, zodat we de politiek duidelijk maken dat deze extra bezuiniging niet door kan gaan. Help mee, want GENOEG=GENOEG!