Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Nederlandse feministen solidair met Pussy riot

WO=MEN, het Nederlandse netwerk voor gelijkheid van mannen en vrouwen wereldwijd heeft zich van begin af aan solidair verklaart met de vervolgde Russische punkband Pussy Riot.

17.08.2012 | Persbericht WO=MEN, Dutch Gender Platform
WO=MEN, het Nederlandse netwerk voor gelijkheid van mannen en vrouwen wereldwijd heeft zich van begin af aan solidair verklaart met de vervolgde Russische punkband Pussy Riot. WO=MEN roept de Nederlandse Regering op om voor hun vrijlating te pleiten en de Russische ambassadeur op het matje te roepen.

Zoals bekend zijn 3  leden van de Russische punkband onlangs gearresteerd na een event waarin zij de banden tussen Poetin en de Orthodoxe kerk hekelden. Dit gebeurde middels een ludiek optreden. Vandaag, vrijdag 17 augustus, zal blijken welke strafmaat wordt opgelegd door de rechter. De leden van WO=MEN Dutch Gender Platform vrezen dat de meiden van Pussy Riot geen eerlijk vonnis zullen krijgen. Zij roepen de Nederlandse regering op om voor vrijlating van de bandleden te pleiten en de Russische ambassadeur hierop aan te spreken.

Elisabeth van der Steenhoven, directeur van WO=MEN Dutch Gender Platform: "Het is krankzinnig dat deze dappere meiden en moeders zijn gearresteerd. Het is hun recht om te protesteren tegen te nauwe banden tussen Poetin en de Orthodoxe patriarch. De advocaat van de meiden vreest dat de rechter - op last van Poetin- hen minstens anderhalf jaar cel gaat geven. Vreselijk, zeker als je uit hun brieven leest dat de verwarming het niet doet en er nauwelijks eten is. Dit is geen zaak tegen een muziekband maar een politiek proces over vrijheid van meningsuiting. Wij staan faliekant achter deze kick- ass meiden."

Elisabeth van der Steenhoven kent de Russische politieke cultuur goed: zij is zelf van Pools - Oekrainse afkomst en haar familie heeft tijdens de communistische dictatuur veelvuldig gevangen gezeten voor het uiten van hun mening.WO=MEN Dutch Gender Platform is een netwerk van ondernemers, ontwikkelingsorganisaties en individuen die zich inzet voor gelijke rechten van vrouwen en mannen wereldwijd. Daarnaast ondersteunt zij zusterorganisaties in de Arabische regio, waaronder Libië en Egypte.

WECF is actief lid van WO=MEN

Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

#HerstoryofChange: Het belang van de internationale vrouwenbeweging
WECF organiseerde ook dit jaar weer een workshop tijdens de Afrikadag in het KIT, Amsterdam
19.03.2019