WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Europees Milieu Agentschap: Gezondheidsrisico’s BPA ontkend door industrie

Door middel van bevooroordeelde wetenschappelijke onderzoeken probeert de BPA industrie de gezondheidsrisico’s van deze hormoonverstorende stof te bagetalliseren

01.02.2013 | Chantal van den Bossche
Een deel van het rapport van het Europees Milieuagentschap laat zien dat Voedselveiligheidscentra in Europa en de VS liever afgaan op een aantal wetenschappelijke onderzoeken die vaak gedateerd zijn en gesponsord door de BPA industrie, dan dat ze omkijken naar de vele nieuwe en onafhankelijke onderzoeken.

De reden is makkelijk te bedenken. De nieuwe onderzoeken hebben allemaal geconstateerd dat BPA een negatief effect heeft op de gezondheid van ieder mens. Vooral voor vrouwen, want BPA wordt een hormoonverstoorder genoemd. Dit betekent dat het ons immuunsysteem, onze reproductie en ons gedrag aantast. Vaak zit BPA, voluit Bisphenol A, in speelgoed en andere kinderproducten. In de VS zijn er BPA-sporen gevonden in 93% van alle inwoners en Frankrijk heeft sinds kort alle Endocriene Disruptors in de ban gedaan.   

Lees hier het volledig artikel in het  Engels

Meer Nieuws

Medicijnvervuiling - een bittere pil om te slikken
Vrijdag 27 Oktober vindt de Green Pharmacy Conference plaats, georganiseerd door WECF in samenwerking met de MVO, NVMM, GGD GHOR, IVM, Stichting Triocare en HCWH.
19.09.2017

Plastic speelgoed, door recycling, vervuild met giftige stoffen uit electronisch afval
“Giftige stoffen uit elektronisch afval mogen gewoon niet teruggevonden worden in kinderspeelgoed. Dit probleem moet op nationaal en mondiaal niveau worden aangepakt,” stelt Chantal Van den Bossche, woordvoerder van het Gender- en Duurzaamheidsnetwerk WECF, dat als Nederlands IPEN-lid meewerkte aan het onderzoek
18.04.2017

Komt er ooit een verbod op hormoonverstorende stoffen?
Of er in de toekomst een verbod komt op EDC’s blijft vooralsnog een vraag. In juni 2017 zal de Europese Commissie nieuwe regelgeving rondom chemische middelen presenteren, waarin duidelijk moet worden of er strengere maatregelen komen rondom hormoonverstorende stoffen in producten.
10.04.2017

Geldelijk gewin boven onze volksgezondheid
WECF ondertekent samen met 65 maatschappelijk organisaties brief aan voorzitter Europees Parlement over TTIP
07.07.2016

WECF International zoekt stagiair(e) Communicatie & Advocacy “Women & Chemicals”
Wij zoeken een enthousiaste, leergierige stagiair(e) (m/v) ter versterking van ons internationale Women & Chemicals communicatie- en advocacyteam.
28.06.2016