Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Warme kleren in Kunduz: dankzij intensieve naaicursus zijn Afghaanse vrouwen en hun families voorbereid op barre winters

Werk WECF partner Katachel biedt nieuwe perspectieven voor Afghaanse vrouwen om kleding te naaien voor hun families en om te verkopen

07.01.2013 | Chantal van den Bossche
Na een cursusperiode van drie maanden hebben de eerste deelnemers hun diploma’s in ontvangst mogen nemen. Ook kreeg iedere cursusdeelnemer een naaimachine mee. De Minister van Ontwikkeling van Kunduz , de Minister van Vrouwenzaken en een vertegenwoordiger van de Ghazi Khan school waren hierbij aanwezig en spraken lovend over dit nieuwe project van WECF partner Katachel.

Dit project biedt nieuwe kansen voor jonge meisjes en vrouwen. Een volgende cursus staat alweer aan de gang en zal wederom drie maanden duren. Het naaiproject is opgezet met behulp van WECF in het kader van het Empowerment for All programma, o.a. gefinancieerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Er zijn 15 cursisten bestaande uit jonge meisjes en vrouwen en twee trainers.  Het gebouw waarin de cursus gegeven wordt is helaas in slechte staat en de trainers moeten ook gefinancierd worden evenals de schoonmaker die de cursusruimte schoon houdt.  Ook wordt er tijdens de cursus voor brood en thee gezorgd voor de cursisten en hun kinderen die ze meenemen. Daarnaast worden er meelzakken en veel bakolieflesjes uitgedeeld aan de cursisten. De armen in de buurt van de cursusruimte kwamen ook bedelen om deze meelzakken en de olieflesjes. Met de beperkte voorraad die er beschikbaar is, is geprobeerd om ook zo veel mogelijk armen en vooral vrouwen/moeders van meelzakken en olieflesjes te voorzien.

Door deze naaicursus profiteert het hele gezin. Naast de warme kleding om zichzelf te beschermen voor de koude Afghaanse winters, kunnen kinderen ook naar school dankzij de naaiverdiensten.

Onze financiële bron is echter beperkt en om dit project voort te zetten is uw steun hard nodig. Meer informatie over WECF partner Katachel is hier te vinden.


Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

#HerstoryofChange: Het belang van de internationale vrouwenbeweging
WECF organiseerde ook dit jaar weer een workshop tijdens de Afrikadag in het KIT, Amsterdam
19.03.2019