Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


PERSAANKONDIGING: Vier ministeries en meer dan vijftig organisaties in actie voor vrouwen in conflictgebieden

Vrijdag 13 december interactief event onder leiding van Kirsten van den Hul (Joke Smit prijs 2013)

09.12.2013 | NAP 1325
Vrijdag 13 december vindt het event ‘Women in Warzones: Security for All’ plaats, het jaarlijkse event van het Nederlands Actieplan 1325 ‘Vrouwen, Vrede, Veiligheid’. Dit actieplan is uniek in de wereld omdat het een samenwerking is tussen overheidsinstellingen (Buitenlandse Zaken, Defensie, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Veiligheid & Justitie en Politie Nederland) en meer dan 50 maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen.

Zij zetten zich gezamenlijk in om vrouwen in (post)conflictgebieden te ondersteunen in hun dagelijkse strijd voor vrede en veiligheid.

Wereldwijd zijn vrouwen en meisjes in conflictgebieden dagelijks slachtoffer van verkrachting, (seksuele) slavernij en geweld. Ook worden vrouwen nog nauwelijks betrokken bij vredesonderhandelingen en besluitvorming over veiligheid in hun land. In 2000 heeft de VN Veiligheidsraad Resolutie 1325 aangenomen, waarin dit voor het eerst internationaal wordt erkend.

Meer dan tien nieuwe organisaties zullen zich vrijdag bij het Nederlands Actieplan (NAP) voegen. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie zal het publiek toespreken en het actieplan ondertekenen, net als de Korpsleiding van Politie Nederland. Daarnaast zijn er boeiende gasten waaronder Renée Jones-Bos (Secretaris Generaal van het Ministerie van Buitenlandse Zaken), Commodore Theo Ten Haaf (plaatsvervangend Directeur Operaties, Ministerie van Defensie) en Joke Florax (Gender specialist Politie Nederland). Ook zal Kirsten van den Hul het publiek meenemen op een 1325 Trip around the World: wat doet Nederland wereldwijd aan deze problematiek en wie zit daarachter? O.a. met activisten Leeda Yaqoobi (Afghan Women’s Network), Jorge Guzmán (Netherlands Institute for Multiparty Democracy) en Stéphanie Mbanzendore (Burundian Women for Peace and Development).

WECF ondertekende het NAP Actieplan in december 2011.

Stap in, reis mee en kom erachter wat Nederland doet voor Women in Warzones!
Vrijdag  13 december 14:15-18:00 | Ministerie van Buitenlandse Zaken, Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag.
Toegang gratis. www.nap1325.nl
https://www.facebook.com/NAP1325|
Twitter: #NAP1325.Meer Nieuws

Dien met je organisatie een projectvoorstel in en 'Maak Europa Duurzaam voor Iedereen'!
Subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN" open tot en met 15 februari 2019
12.01.2019

Dien je projectvoorstel in en 'Maak Europa Duurzaam voor Iedereen'!
WECF Nederland mag 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen en maatschappelijke organisaties die op lokaal niveau actief zijn en werken aan de uitvoering van en bewustwording over de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) en de Agenda 2030
09.04.2018

Wil jij ook graag meewerken aan het mee helpen realiseren van de Global Goals, de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (de SDGs) ?
Wij zoeken een enthousiaste, leergierige en zelfstandig werkende stagiair(e) (m/v) ter versterking van ons internationale communicatie- en advocacyteam
30.05.2017

Petitie Duurzaam Regeerakkoord Ondertekend door WECF  
Om de Agenda 2030 te realiseren is het van belang dat de SDG's voorop worden gesteld in het politieke beleid. Daarom hebben de organisaties Partos en de Groene Zaak het initiatief genomen voor een publieke oproep aan de om de SDG's op te nemen in het regeerakkoord. Meer dan 400 bedrijven en maatschappelijke organisaties hebben hieraan gehoor gegeven, waaronder WECF. 
17.05.2017

Stem namens jouw organisatie mee in de verkiezingen van de Women's Major Group!
WECF directeur Sascha Gabizon genomineerd als coördinator voor UNECE Europese Regio & Centraal-Azië
11.02.2017