Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Nieuwsuur: Uitzending 16 februari over schrikbeeld Waterprivatisering in de EU

Morgen, 16 februari 2013, komt Jerry van den Berge praten over de prijsverhogingen en slechtere waterkwaliteit voor de burgers als gevolg van waterprivatisering. Van Den Berge is ook een van de oprichters van het Europees Burgerinitiatief “Water is een Mensenrecht”.

15.02.2013 | Chantal van den Bossche
Georgische meisjes feestelijk aangekleed bij de opening van nieuw droog ecosan toiletcomplex aan hun school

Deze week besteedt het Nederlandse actualiteitenprogramma “Nieuwsuur” aandacht aan de plannen van Europa over water. Vanavond is deel 1 over de privatisering van water in de EU te zien om 22.00 en morgen, 16 februari, op dezelfde tijd is deel 2 te zien.

In deel 2 komt Jerry van den Berge aan het woord over hoe goed we beschermd zijn en over de gevolgen van de Europese richtlijn, waar Eurocommissaris Interne Markt, de Fransman Michel Barnier, op dit moment aan werkt. Jerry van den Berge, waterspecialist van de Europese vakbond EPSU, noemt de plannen van de EU over water een "kwalijke zaak". "Overheden worden onder druk gezet hun waterbedrijven te verkopen om de staatsschuld af te lossen. Ze krijgen er geen goede prijs voor en zijn hun zeggenschap over de toekomstige watervoorziening kwijt. Inkomsten uit het water verdwijnen in de zakken van multinationals." In heel Europa verschijnen kritische artikelen over de dubbele houding van de Europese Unie.

Wil je meer lezen over deze uitzending, klik dan hier om naar de website van Nieuwsuur te gaan.

Daarnaast kunt u hier het Europees Burgerinitiatief “Water is een Mensenrecht” tekenen als u wilt meehelpen de EU plannen over waterprivatisering tegen te houden.


Meer Nieuws

Europese Commissie reageert op Right2Water campagne
Water als mensenrecht wordt ondersteund door EU
18.04.2014

Publieke hoorzitting in Brussel "veilig water en sanitatie zijn een mensenrecht" groot succes!
Maandag 17 februari vond in het Europees Parlement de publieke hoorzitting voor het Europese Burgerinitiatief (European Citizens Initiative - ECI) "Veilig water en sanitaire voorzieningen zijn een mensenrecht!" plaats.
21.02.2014 | Margriet Samwel

Schoon water voor Georgie
Met steun van WECF zorgt Friends of the Earth Georgia voor schoon water en fatsoenlijke duurzame sanitaire voorzieningen op het Georgische platteland
25.10.2013 | Friends of the Earth Europe

Terra Preta Sanitatie: door mensen gemaakte vruchtbare grond van bio-afval, uitwerpselen en houtskool
Nieuwe perspectieven op het gebied van sanitatie werden gepresenteerd op de eerste internationale Terra Preta sanitatie conferentie georganiseerd door TUHH and WECF
06.09.2013 | Fedde Jorritsma

Europees Burgerinitiatief - Water is een Mensenrecht
1,2 miljoen handtekeningen, maar we zijn er nog niet!
12.03.2013 | Chantal van den Bossche