WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Aanbevelingen voor nieuwe agenda internationale samenwerking na de Millennium Development Goals (Post-2015)

Dinsdag 11 december nam WO=MEN samen met Rutgers/WPF, Share-Net en WECF de lead in een maatschappelijk middenveld consultatie over Post2015

03.01.2013 | WO=MEN
Dinsdag 11 december nam WO=MEN samen met Rutgers/WPF, Share-Net en WECF de lead in een maatschappelijk middenveld consultatie over Post2015.

In korte tijd is het gemengde gezelschap van 40 organisaties/individuen geďnformeerd over de verschillende processen die er spelen rond de nieuw te vormen agenda voor internationale (ontwikkelings)samenwerking, zoals bij the International Conference of Population and Development (ICPD), the Millenium Development Goals (MDGs), Sustainable Development Goals (SDGs) en het Beijing+20 proces in 2015. 

Daarbij werd specifiek gekeken naar gender, mensenrechten, seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) en duurzaamheid. Na deze explosie van interessante informatie werd er in groepjes gebrainstormd over aanbevelingen op het gebied van gender gelijkheid, mensenrechten, SRGR, duurzaamheid, en aanbevelingen rondom het proces hoe de Nederlandse overheid het Post2015 proces aan moet pakken. Deze aanbevelingen worden door een actieve groep in twee pagina’s verwerkt en na goedkeuring waarschijnlijk rond februari aan het ministerie van Buitenlandse Zaken aangeboden en besproken.

Meer informatie

Presentatie WECF Directeur Sascha Gabizon:


Meer Nieuws

Dinsdag 22 januari bood een delegatie namens 31 organisaties Petitie Brede Welvaart 2019-2030 aan aan Tweede Kamercommissie Economische Zaken & Klimaat.
"Wij vragen in het bijzonder aandacht voor de rol van vrouwen. Hun potentieel om de strijd tegen klimaatverandering, milieuvervuiling en aantasting van de biodiversiteit tegen te gaan wordt nog onvoldoende benut"
24.01.2019

Nederland telt meer fietsen dan inwoners, toch kan het altijd nog beter!
WECF ondersteunde in 2018 twee projecten op het gebied van actieve mobiliteit; een loopfietsenproject voor peuters in Amersfoort en een fietsproject voor nieuwkomers in de gemeente Haarlem
14.01.2019

Dien met je organisatie een projectvoorstel in en 'Maak Europa Duurzaam voor Iedereen'!
Subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN" open tot en met 15 februari 2019
12.01.2019

Chemische industrie bij woonwijk Zaltbommel. Is er een duurzame oplossing?
Comité Bezorgde Burgers Zaltbommel organiseert bijeenkomst over risico's chemische industrie dichtbij de bebouwde kom
09.01.2019

Klimaattop Katowice: hoog tijd om wakker te worden
Terwijl wij in het Noorden van de wereld klagen over te warme zomers, is klimaatverandering in andere delen van de wereld al een zaak van leven en dood.
28.12.2018