WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Aanbevelingen voor nieuwe agenda internationale samenwerking na de Millennium Development Goals (Post-2015)

Dinsdag 11 december nam WO=MEN samen met Rutgers/WPF, Share-Net en WECF de lead in een maatschappelijk middenveld consultatie over Post2015

03.01.2013 | WO=MEN
Dinsdag 11 december nam WO=MEN samen met Rutgers/WPF, Share-Net en WECF de lead in een maatschappelijk middenveld consultatie over Post2015.

In korte tijd is het gemengde gezelschap van 40 organisaties/individuen geďnformeerd over de verschillende processen die er spelen rond de nieuw te vormen agenda voor internationale (ontwikkelings)samenwerking, zoals bij the International Conference of Population and Development (ICPD), the Millenium Development Goals (MDGs), Sustainable Development Goals (SDGs) en het Beijing+20 proces in 2015. 

Daarbij werd specifiek gekeken naar gender, mensenrechten, seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) en duurzaamheid. Na deze explosie van interessante informatie werd er in groepjes gebrainstormd over aanbevelingen op het gebied van gender gelijkheid, mensenrechten, SRGR, duurzaamheid, en aanbevelingen rondom het proces hoe de Nederlandse overheid het Post2015 proces aan moet pakken. Deze aanbevelingen worden door een actieve groep in twee pagina’s verwerkt en na goedkeuring waarschijnlijk rond februari aan het ministerie van Buitenlandse Zaken aangeboden en besproken.

Meer informatie

Presentatie WECF Directeur Sascha Gabizon:


Meer Nieuws

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

WECF reageert op commentaren onderzoeksrapport weidevogels en bestrijdingsmiddelen in Gelderland
De publicatie van ons onderzoeksrapport "Een onderzoek naar mogelijke relaties tussen de afname van weidevogels en de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen op veehouderijbedrijven“ heeft geleid tot een golf van publiciteit en een reactie van Minister Schouten
13.05.2019

Overzicht stand van zaken onderzoek weidevogels Gelderland
Na presentatie onderzoeksresultaten ontstak mediastorm, gevolgd door kamervragen
11.05.2019

Presentatie Onderzoek naar bestrijdingsmiddelen en afname weidevogels in Gelderland
12 april 2019 presenteerden WECF en Buijs Agro-Services in het provinciehuis in Arnhem hun onderzoeksresultaten over de mogelijke relatie tussen de afname van weidevogels en de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen op veehouderijbedrijven
19.04.2019