Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


De status van vrouwen - WECF ondertekent statement naar aanleiding van de 57e Commission on the Status of Women, CSW57

Vrouwen maken een statement naar aanleiding van de 57e sessie van de Commission on the Status of Women

19.03.2013 | WECF
Als een gevolg van de teleurstellende uitkomst van de Commission on the Status of Women (CSW) van vorig jaar, is er dit jaar een statement door vrouwen en feministen opgesteld om de druk voor overeenkomsten voor de status van vrouwen te verhogen bij de deelnemende landen.

In dit statement komt vooral de uitdrukkelijke wens naar voren om de onderhandelingen over de al bestaande afspraken over vrouwenrechten niet te heropenen. Bovendien wordt er opgeroepen vrouwenrechten te promoten, te beschermen en te voltooien. WECF staat achter dit statement en heeft deze dan ook (net als meer dan 400 organisaties en individuen) getekend.

Het volledige statement is hier te lezen.

Momenteel is al overeenkomst bereikt over 41 paragrafen in de gehele conclusie van CSW57. Dit betekend wel dat er nog over ongeveer drie vierde van de tekst onderhandeld moet worden. Hoewel de conclusie van CSW57 niet zo uitgesproken is als was gehoopt, wordt er wel uitdrukkelijk in benoemd dat voorvechters van vrouwenrechten verschillende risico’s lopen en dat staten verplicht zijn om ze te ondersteunen en te beschermen.

Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

"De kracht van de coöperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coöperaties in andere landen, zoals Georgië.
20.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019