WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


De status van vrouwen - WECF ondertekent statement naar aanleiding van de 57e Commission on the Status of Women, CSW57

Vrouwen maken een statement naar aanleiding van de 57e sessie van de Commission on the Status of Women

19.03.2013 | WECF
Als een gevolg van de teleurstellende uitkomst van de Commission on the Status of Women (CSW) van vorig jaar, is er dit jaar een statement door vrouwen en feministen opgesteld om de druk voor overeenkomsten voor de status van vrouwen te verhogen bij de deelnemende landen.

In dit statement komt vooral de uitdrukkelijke wens naar voren om de onderhandelingen over de al bestaande afspraken over vrouwenrechten niet te heropenen. Bovendien wordt er opgeroepen vrouwenrechten te promoten, te beschermen en te voltooien. WECF staat achter dit statement en heeft deze dan ook (net als meer dan 400 organisaties en individuen) getekend.

Het volledige statement is hier te lezen.

Momenteel is al overeenkomst bereikt over 41 paragrafen in de gehele conclusie van CSW57. Dit betekend wel dat er nog over ongeveer drie vierde van de tekst onderhandeld moet worden. Hoewel de conclusie van CSW57 niet zo uitgesproken is als was gehoopt, wordt er wel uitdrukkelijk in benoemd dat voorvechters van vrouwenrechten verschillende risico’s lopen en dat staten verplicht zijn om ze te ondersteunen en te beschermen.

Meer Nieuws

Dinsdag 22 januari bood een delegatie namens 31 organisaties Petitie Brede Welvaart 2019-2030 aan aan Tweede Kamercommissie Economische Zaken & Klimaat.
"Wij vragen in het bijzonder aandacht voor de rol van vrouwen. Hun potentieel om de strijd tegen klimaatverandering, milieuvervuiling en aantasting van de biodiversiteit tegen te gaan wordt nog onvoldoende benut"
24.01.2019

Nederland telt meer fietsen dan inwoners, toch kan het altijd nog beter!
WECF ondersteunde in 2018 twee projecten op het gebied van actieve mobiliteit; een loopfietsenproject voor peuters in Amersfoort en een fietsproject voor nieuwkomers in de gemeente Haarlem
14.01.2019

Dien met je organisatie een projectvoorstel in en 'Maak Europa Duurzaam voor Iedereen'!
Subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN" open tot en met 15 februari 2019
12.01.2019

Chemische industrie bij woonwijk Zaltbommel. Is er een duurzame oplossing?
Comité Bezorgde Burgers Zaltbommel organiseert bijeenkomst over risico's chemische industrie dichtbij de bebouwde kom
09.01.2019

Klimaattop Katowice: hoog tijd om wakker te worden
Terwijl wij in het Noorden van de wereld klagen over te warme zomers, is klimaatverandering in andere delen van de wereld al een zaak van leven en dood.
28.12.2018