WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


De status van vrouwen - WECF ondertekent statement naar aanleiding van de 57e Commission on the Status of Women, CSW57

Vrouwen maken een statement naar aanleiding van de 57e sessie van de Commission on the Status of Women

19.03.2013 | WECF
Als een gevolg van de teleurstellende uitkomst van de Commission on the Status of Women (CSW) van vorig jaar, is er dit jaar een statement door vrouwen en feministen opgesteld om de druk voor overeenkomsten voor de status van vrouwen te verhogen bij de deelnemende landen.

In dit statement komt vooral de uitdrukkelijke wens naar voren om de onderhandelingen over de al bestaande afspraken over vrouwenrechten niet te heropenen. Bovendien wordt er opgeroepen vrouwenrechten te promoten, te beschermen en te voltooien. WECF staat achter dit statement en heeft deze dan ook (net als meer dan 400 organisaties en individuen) getekend.

Het volledige statement is hier te lezen.

Momenteel is al overeenkomst bereikt over 41 paragrafen in de gehele conclusie van CSW57. Dit betekend wel dat er nog over ongeveer drie vierde van de tekst onderhandeld moet worden. Hoewel de conclusie van CSW57 niet zo uitgesproken is als was gehoopt, wordt er wel uitdrukkelijk in benoemd dat voorvechters van vrouwenrechten verschillende risico’s lopen en dat staten verplicht zijn om ze te ondersteunen en te beschermen.

Meer Nieuws

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

WECF reageert op commentaren onderzoeksrapport weidevogels en bestrijdingsmiddelen in Gelderland
De publicatie van ons onderzoeksrapport "Een onderzoek naar mogelijke relaties tussen de afname van weidevogels en de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen op veehouderijbedrijven“ heeft geleid tot een golf van publiciteit en een reactie van Minister Schouten
13.05.2019

Overzicht stand van zaken onderzoek weidevogels Gelderland
Na presentatie onderzoeksresultaten ontstak mediastorm, gevolgd door kamervragen
11.05.2019

Presentatie Onderzoek naar bestrijdingsmiddelen en afname weidevogels in Gelderland
12 april 2019 presenteerden WECF en Buijs Agro-Services in het provinciehuis in Arnhem hun onderzoeksresultaten over de mogelijke relatie tussen de afname van weidevogels en de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen op veehouderijbedrijven
19.04.2019