WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Ecosan toiletten op de Kayenje School in Oeganda

Help de Kayenje School aan hygiŽnische en duurzame sanitaire voorzieningen!

16.12.2014 |
De bouw van veilige en duurzame (Ecosan) school toiletten kost slechts 7,50 Euro per kind. Maar..... de Kayenje school heeft 800 kinderen en leerkrachten. Daarom hebben we 800 maal 7,50 Euro nodig.

In mei 2013 nam Wilson Wabalanda, directeur van de Kayenje Primary School in het Barumbala district, centraal Oeganda, contact op met het WECF met de vraag voor hulp. Wilson maakt zich ernstige zorgen over de huidige staat van de ďschool toilettenĒ en over de veiligheid van met name de meisjes. De Kayenje Primary School werd in 1903 opgericht en sinds die tijd is er weinig aan gedaan om de kwaliteit, de privacy, en het comfort van de toiletten te verbeteren.

Veiligheid en gezondheid
760 kinderen van 6 tot 14 jaar oud, en 16 docenten maken tijdens schooldagen gebruik van de drie pit latrines waarover de school de beschikking heeft. De pit latrines zorgen voor een verschrikkelijk vieze geur; er is totaal geen privacy; er is geen aparte toilet voor jongens en meisjes en gedurende de pauzes staan de leerlingen ontzettend lang in de rij voor een bezoek aan het toilet. Het zijn met name jonge (menstruerende) meisjes en docenten voor wie de huidige situatie extreem problematisch is. Het heeft niet alleen effect op de gezondheid van deze meisjes en vrouwen, maar ook op hun aanwezigheid. Verder zorgen de pit latrines ook voor milieuvervuiling en gaan waardevolle voedingsstoffen voor de voedselproductie verloren.

Menswaardige sanitatie
WECF heeft ervaring met het opzetten van duurzame sanitaire voorzieningen op scholen (Urine Diverting Dry Toilets, UDDT, ook wel Ecosan toiletten genoemd) en werd door de directeur van de Kayenje basisschool om hulp gevraagd om veilige en menswaardige sanitaire voorzieningen op de school te realiseren. Het doel is om de drie pit latrines die nu aanwezig zijn te vervangen door Ecosan toiletten waardoor er een meer hygiŽnische en duurzame omgeving wordt gecreŽerd. Met de lokale bijdragen aan materiaal en arbeid en de vrijwillige bijdrage van WECF zullen de kosten voor nieuwe Ecosan toiletten en nieuwe wasbakken voor 800 gebruikers ongeveer zoín 6000 euro bedragen.

Benieuwd naar dit project? U kunt de vorderingen en donaties volgen op Pifworld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Margriet Samwel‐Mantingh
Email: margriet.samwel@wecf.eu
Tel.0592861766
www.wecf.eu

Of doneer rechtstreeks:
WECF
IBAN: NL96RABO0126645116
Kenmerk: Kayenje‐Margriet

Meer Nieuws

Ecosan toiletten op de Kayenje School in Oeganda
Help de Kayenje School aan hygiŽnische en duurzame sanitaire voorzieningen!
16.12.2014