Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Visie Women's Major Group op Rapport Sustainable Development Goals

Op zaterdag 19 juli kwam er een einde aan de onderhandelingen over de Sustainable Development Goals. Women’s Major Group evalueert de uitkomsten.

05.08.2014 |
Op zaterdag 19 juli kwam er een einde aan de eerste fase van een twee jaar lange beleidsvormingsproces van de Verenigde Naties waarbij lidstaten nieuwe globale doelen voor duurzame ontwikkeling voordroegen. Deze nieuwe doelstellingen zullen in de voetsporen treden van de Millenniumdoelen, en zullen nieuwe verplichtingen en financiering voor duurzame ontwikkeling vastleggen.

De General Assembly’s Open Working Group on Sustainable Development eindigde de onderhandelingen en diende een rapport in met een voorstel voor de Sustainable Development Goals aan de 68e zitting van de United Nations General Assembly in het kader van het “Post 2015” proces.

Het SDG proces is toegankelijk voor alle lidstaten evenals voor de Women’s Major Group en andere organisaties uit het maatschappelijk middenveld. Hoewel de Women’s Major Group de goedkeuring van het SDG rapport beschouwt als een lovenswaardige prestatie gezien de verschillen en conflicten tussen lidstaten, gelooft het ook dat er zaken zijn die niet genoeg in het huidige document worden gereflecteerd.

Zodoende publiceerde de Women’s Major Group haar Final Statement waarin de “red flags” of alarmbellen uiteen worden gezet.

U kunt hier het rapport vinden van de Open Working Group on Sustainable Development, en de evaluatie van de Women’s Major Group inclusief de uiteenzetting van de “red flags” vindt u hier.

Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

#HerstoryofChange: Het belang van de internationale vrouwenbeweging
WECF organiseerde ook dit jaar weer een workshop tijdens de Afrikadag in het KIT, Amsterdam
19.03.2019