Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


In de media: WECF op de Klimaattop

WECF liet haar stem horen in vergaderzalen en door het publiek door middel van interviews in Opzij, Le Monde, Vogue, Libération, Elle, Klimaretter en Bavarian TV news

10.12.2015 |
Voor en na de COP21 in Parijs was WECF in staat om haar stem te laten horen in vergaderzalen en door het publiek. 

Liberation

WECF Directeur Sascha Gabizon werd geinterviewd door de Franse krant Libération. Sascha Gabizon : «Il faut accepter cette responsabilité historique» was de kop van het artikel dat werd gepubliceerd op 30 november, aan het begin van de klimaattop. Sascha Gabizon noemde de sleutelrol van vrouwenorganisaties en het gemeenschappelijke doel om onder de 1,5 graden opwarming van de aarde te blijven. Ze hoopte dat toen de Franse president sprak over „electriciteit voor eenieder in Afrika“, hij niet doelde op ‚Nepoplossingen‘ zoals kernenergie, aangezien kernenergie bijzonder ongeschikt is om het Afrikaanse continent van stroom te voorzien. Elektriciteit kan in Afrika veel sneller opgewekt worden via gedecentraliseerde hernieuwbare energie dan via gecentraliseerde, erg dure en gevaarlijke vormen als kernenergie, die niet bestand zijn tegen overstromingen, droogtes en andere klimaatgerelateerde rampen.

Klimaretter.info

Ook het Duitse tijdschrift voor klimaat- en energietransitie– klimaretter.info – ondervroeg de WECF directeur. Sascha Gabizon sprak over WECF’s doel om gender gelijkheid in het hart van internationaal klimaatbeleid te omvatten, aangezien vrouwen nog steeds een grote gemarginaliseerde groep zijn als het gaat om klimaatzaken.

Opzij.nl

In de geest van dit interview werd Irene Dankelman – penningmeester van WECF’s Raad van Toezicht– geinterviewed door het Nederlandse tijdschrift de Opzij. Als een officiele adviseur voor de Nederlandse afvaardiging heeft ze de ongelijke gevolgen van klimaatverandering voor vrouwen belicht. Haar hoofdargument is om vrouwen te betrekken in alle besluitvormingsprocessen betreffende het milieu. Verder vroeg ze om empowerment van vrouwen als onderdeel van een toekomstig klimaatverdrag.

ARD TV Beieren

WECF’s Senior Coordinator Klimaatverandering, Sabine Bock, werd geinterviewed door Unkraut, een Duits televisie magazine over milieuzaken op ARD, Bayerisches Fernsehen. Unkraut deed een aflevering van 45 minuten over de COP21. Naast de motivatie van WECF om deel te nemen aan de klimaattop en het proces in de aanloop naar de COP21, sprak de presentator ook met Sabine over de impact die burgers kunnen hebben in een klimaattop als deze. De volledige uitzending kan hier bekeken worden en het interview met Sabine begint bij 00.20.17.

Le Monde

WECF’s boodschap dat vrouwen een onmiskenbaar onderdeel zijn van elk klimaatakkoord werd niet alleen opgepikt door de Duitse media. Le Monde, het grootste tijdschrift van Frankrijk, publiceerde een heel artikel over de  stemmen en meningen van vrouwen in de laatste week van de klimaattop in Parijs met een interview met WECF lid en partner Nino Gamisionia uit Georgië.

Elle

WECF France’s directeur Anne Barre werd geinterviewed door de Franse Elle over de rol van vrouwen tijdens de klimaattop in Parijs. "Pourquoi les femmes sont les premières victimes du dérèglement climatique?" Waarom zijn vrouwen de slachtoffers van klimaatverandering?

Vogue

WECF’s partner Priscilla Achakpa was onderdeel van een lang stuk a lenghty piece in Vogue Magazine deze maand "Meet thirteen women on the frontline of global warming"


Meer Nieuws

"De kracht van de coöperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coöperaties in andere landen, zoals Georgië.
20.05.2019

Gender Just Climate Solutions Award uitgereikt tijdens ceremonie op Klimaattop in Marokko
"Als vrouwen oplossingen ontwerpen, slaan ze niemand over", stelde Amina Mohammed, Minister van Milieu van Nigeria tijdens de uitreikingsceremonie
05.12.2016

De klimaatconferentie van de Verenigde Naties is officieel voorbij - maar er valt nog veel te doen!
Tijdens de COP22 werd er een historisch besluit genomen om verder te gaan met de “gender commitments” in het Lima Work Programme door een Gender Action Plan te ontwikkelen voor de komende drie jaren. Toch beweren velen dat dit niet het “COP of action” was waar zij op hadden gehoopt ; vele andere belangrijke beslissingen worden verschoven naar COP23. WECF reflecteert op de resultaten van de klimaatconferentie van de VN (COP22)
23.11.2016

Historisch klimaatakkoord laat echte verandering zien, maar voor vrouwen zal dit veel te langzaam gaan
Reality Check doorde Women and Gender Constituency (WGC) van het Parijse Klimaatakkoord
14.12.2015

In de media: WECF op de Klimaattop
WECF liet haar stem horen in vergaderzalen en door het publiek door middel van interviews in Opzij, Le Monde, Vogue, Libération, Elle, Klimaretter en Bavarian TV news
10.12.2015