WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Laatste kans om NEE te zeggen tegen hormoonverstorende stoffen!

WECF, Wemos en PAN Europe slaan de handen ineen om publiek te attenderen op publieke consultatie tegen hormoonverstorende stoffen

13.01.2015 | WECF, Wemos en PAN Europe
Nog tot aanstaande vrijdag, 16 januari, houdt de Europese Commissie een publieke consultatie waarin iedereen die dat wil, kan aangeven hoe we het best om zouden moeten gaan met hormoonverstorende stoffen.

Wemos, WECF en PAN Europe, lid van de Europese EDC Vrij Coalitie, roepen iedereen op de enquête in te vullen en zo een sterk signaal te sturen naar de Europese Commissie en in het belang van het milieu en de volksgezondheid NEE te zeggen tegen hormoonverstorende chemische stoffen.

Helaas liet de Europese Commissie de afgelopen jaren niet zien haast te maken met het reguleren en elimineren van de blootstelling aan EDC’s.  De Commissie startte wel met  publieke raadpleging om reacties te verzamelen bij het grote publiek. De publieke raadpleging bleek echter zeer technisch en daarom niet geschikt voor burgers. De EDC vrij coalitie besloot daarom een publieksvriendelijke versie te maken in 7 talen, waaronder het Nederlands.

Voor WECF, Wemos en PAN Europe is verder uitstel onaanvaardbaar. Ze roepen dan ook op om via het online platform massaal deel te nemen aan de consultatie.


www.no2hormonedisruptingchemicals.org/nl.

Lees hier meer over hormoonverstorende stoffen

Het volledige persbericht van Wemos, WECF en PAN Europe is hier te vinden.

Meer Nieuws

Mogelijk relatie tussen medicijnvervuiling en autisme
In onlangs gepubliceerd Amerikaans onderzoek in Neuroscience Letters wordt een verband gelegd tussen verontreiniging van oppervlaktewater door uitgescheiden medicijnen en autisme bij de mens. De hoofdauteur van dit onderzoek, Gaurav Kaushik, licht tijdens de Green Pharmacy conferentie in Utrecht, op 27 oktober, zijn onderzoeksbevindingen toe
26.10.2017

Green Pharmacy: nu maatregelen nodig om vervuiling door medicijnen aan banden te leggen
Vrijdag 27 Oktober vindt de Green Pharmacy Conference 2017 plaats, georganiseerd door de VVM en Huize Aarde, in samenwerking met o.a. WECF en HCWH.
20.10.2017

WECF verwelkomt het veto van het European Parlement voor gebrekkige en onwettige EDC criteria.
Het Europese Parlement heeft de gebrekkige criteria die waren voorgesteld door de Europese Commissie voor de definiëring van hormoonverstorende stoffen (EDCs) afgewezen. De stemming vond plaats op 4 oktober.
09.10.2017

EU stemming over criteria hormoonverstorende stoffen: gezondheid en milieu in gevaar
WECF, Wemos, HEAL en Gezinsbond roepen Europarlementariërs op om criteria te verwerpen
27.09.2017

Plastic speelgoed, door recycling, vervuild met giftige stoffen uit electronisch afval
“Giftige stoffen uit elektronisch afval mogen gewoon niet teruggevonden worden in kinderspeelgoed. Dit probleem moet op nationaal en mondiaal niveau worden aangepakt,” stelt Chantal Van den Bossche, woordvoerder van het Gender- en Duurzaamheidsnetwerk WECF, dat als Nederlands IPEN-lid meewerkte aan het onderzoek
18.04.2017