WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


WECF brengt ode aan vertrekkend president Christine von Weizsäcker en verwelkomt nieuwe president Corinne Lepage

Met een informele bijeenkomst in Parijs, voorafgaand aan de COP21, de Klimaattop, heeft WECF een ode gebracht aan de vertrekkende president en haar opvolger verwelkomd

17.12.2015 |
Leaving president Christine von Weizsäcker and new president Corinne Lepage

Met een informele bijeenkomst in Parijs, voorafgaand aan de COP21, de Klimaattop, heeft WECF een ode gebracht aan de vertrekkende president en haar opvolger verwelkomd

Christine von Weizsäcker is de president geweest van WECF’s Raad van Toezicht vanaf 2009, toen ze deze positie overnam van de oprichter van WECF Marie Kranendonk.  Von Weizsäcker is biologe, onderzoekster en activiste. Ze heeft sinds het midden van de jaren 70 gewerkt aan technologie beoordelingen voor het maatschappelijk middenveld en nam deel aan de onderhandelingen in de Conventie over Biodiversiteit (CBD) en het Cartagena Protocol over Bioveiligheid vanaf 1994. Haar vele publicaties hebben bijgedragen aan het wetenschappelijke en publieke debat.

Corinne Lepage – voormalig Frans Minister van milieu onder Jacques Chirac – advocate en voormalig Europarlementarier voor de liberale ALDE fractie, adviseert WECF al regelmatig over strategische zaken. Lepage en haar werknemers namen regelmatig deel aan WECF bijeenkomsten om input te geven.

Lepage nam een video op voor een politieke conferentie georganiseerd door WECF, over de blootstelling van kinderen aan hormoonverstorende chemicaliën.  Ze was ook een van de sprekers gedurende een WECF conferentie over gevaarlijke chemicaliën in speelgoed in Parijs in 2012.

Verder assisteerde ze WECF in de lancering van de campagne ‘With Women’. In februari van 2015 drukte Corinne Lepage haar zorgen uit over genetisch gemodificeerde gewassen in het televisieprogramma  Zembla.

De afgelopen jaren is ze actief geweest als lid van het Europees Parlement voor ALDE, de partij die in Nederland wordt vertegenwoordigd door D66 en de VVD. Meer Nieuws

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

#HerstoryofChange: Het belang van de internationale vrouwenbeweging
WECF organiseert zaterdag 13 april workshop tijdens Afrikadag in het KIT, Amsterdam
19.03.2019

Dinsdag 22 januari bood een delegatie namens 31 organisaties Petitie Brede Welvaart 2019-2030 aan aan Tweede Kamercommissie Economische Zaken & Klimaat.
"Wij vragen in het bijzonder aandacht voor de rol van vrouwen. Hun potentieel om de strijd tegen klimaatverandering, milieuvervuiling en aantasting van de biodiversiteit tegen te gaan wordt nog onvoldoende benut"
24.01.2019

Chemische industrie bij woonwijk Zaltbommel. Is er een duurzame oplossing?
Comité Bezorgde Burgers Zaltbommel organiseert bijeenkomst over risico's chemische industrie dichtbij de bebouwde kom
09.01.2019