Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Het Post2015 Proces

Op 4 december wordt een draft-versie van het Synthesis Report door Ban Ki-Moon openbaar gemaakt, tijdens een (gesloten) informele vergadering in de General Assembly in New York.

25.11.2014 |
Op 4 december wordt een draft-versie van het Synthesis Report door Ban Ki-Moon openbaar gemaakt, tijdens een (gesloten) informele vergadering in de General Assembly in New York.

http://www.un.org/pga/wp-content/uploads/sites/3/2014/12/281114_special-event-follow-up-achieving-mdg1.pdf

Dit is ongeveer een maand voordat de uiteindelijke versie zal verschijnen. De verwachting en geruchten zijn dat alle 17 doelen van het SDG raamwerk zullen worden overgenomen door Ban Ki-Moon. Dit is goed nieuws voor het gender stand-alone doel (SDG 5). De focus zal in dat geval vooral liggen op de inhoud: blijven de targets die onder de 17 doelen staan (onder SDG 5 zijn dit 9 targets) behouden in hun huidige vorm? En belangrijk in de onderhandelingen is hoe de financiering van de nieuwe agenda vorm krijgt (zie verderop in deze mailing).

De Women’s Major Group is op dit moment een kleine poel van experts (inclusief de personen die dagelijks bij de VN in New York lobbyen) aan het verzamelen die klaarstaat om een reactie te geven op het draft Synthesis Report. Wil je meeschrijven? Laat dit dan weten door een mail te sturen aan: sascha.gabizon@wecf.eu. Zodra er een draft-versie van deze reactie ligt delen we die met jullie.

http://www.theguardian.com/global-development-professionals-network/2014/nov/25/amina-j-mohammed-lessons-for-post-2015-change

In een recentelijk statement van Amina J Mohammed (special adviseur van Ban Ki-Moon op Post-2015 development planning) deelt ze haar focuspunten voor het Post-2015 proces. Ze pleit voor herdefiniëring van de rol die de VN speelt in het ondersteunen van lidstaten en het belang om partnerschappen op te zetten met het bedrijfsleven binnen de Post-2015 agenda.

Meer weten over het Post 2015 proces en WECF's werk binnen de Women Major Group. Ga naar www.womenmajorgroup.org

Meer Nieuws

Waarom gendergelijkheid de Sustainable Development Goals kan maken of breken
WECF directeur Sascha Gabizon schreef een artikel voor een serie van het World Economic Forum over de nieuwe mondiale doelen voor duurzame ontwikkeling. Haar artikel richt zich op doel 5: het bereik van gendergelijkheid en het versterken van de positie van vrouwen en meisjes
15.01.2016 | World Economic Forum

Meld je nu aan voor WECF-workshop over genderaspecten in ontwikkelingsprojecten
WECF en EWB organiseren gezamenlijk een workshop op 11 juni in Utrecht
04.06.2015

WECF in Sotsji : Sporten voor een gezond milieu en gelijke rechten
WECF directeur Sascha Gabizon sprak tot Internationaal Olympisch Comité in Sotsji, Rusland, over milieubeheer, volksgezondheid en gelijke rechten voor iedereen
03.11.2013 | WICF

Commission on the Status of Women 58- De inbreng van WECF en de Women's Major Group
In februari 2014 vindt de 58e Commission on the Status of Women in New York plaats. WECF zal hier als co-organisator van de Women's Major Group aanwezig zijn vanwege haar betrokkenheid bij de Sustainable Development Goals en de Post2015 agenda.
28.10.2013 | WICF

Post 2015 proces - WECF als mede-voorzitter van de Women’s Major Group
Reactie Women’s Major Group (WMG) op Rapport van de Secretaris Generaal van de VN
28.10.2013 | WICF