WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


WECF’s algemeen directeur Sascha Gabizon schrijft in UNEP’s Our Planet over gender, chemicaliën en de SDGs

In een recent artikel in het blad van het United Nations Environmental Programme (UNEP) schreef Gabizon over de verbanden tussen gender, gezondheid en het milieu en de overgang die de wereld te wachten staat naar een meer duurzame samenleving

05.01.2016 |
In een recent artikel in het blad van het United Nations Environmental Programme (UNEP), Our Planet, schreven Sascha Gabizon en Alexandra Caterbow over de verbanden tussen gender, gezondheid en het milieu en de overgang die de wereld te wachten staat naar een meer duurzame samenleving.

“Ontwikkeling kan er niet zijn wanneer mensen ziek worden van vervuiling, wanneer het milieu verwoest is, of wanneer de helft van de wereldbevolking geen gelijke rechten heeft”, schrijft ze. Volgens Gabizon vormen de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs) een belangrijk kader om de overgang naar meer duurzame en gelijke ontwikkeling te leiden. Hoewel deze doelen een aantal belangrijke doelen betreffende het milieu bevatten, zou het echter nog beter zijn als er meer aandacht werd besteed aan een omgeving vrij van schadelijke chemicaliën voor iedereen.

Lees het volledige artikel in het Nederlands hier

Het Engelstalig origineel is hier te vinden.


Meer Nieuws

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

#HerstoryofChange: Het belang van de internationale vrouwenbeweging
WECF organiseert zaterdag 13 april workshop tijdens Afrikadag in het KIT, Amsterdam
19.03.2019

Dinsdag 22 januari bood een delegatie namens 31 organisaties Petitie Brede Welvaart 2019-2030 aan aan Tweede Kamercommissie Economische Zaken & Klimaat.
"Wij vragen in het bijzonder aandacht voor de rol van vrouwen. Hun potentieel om de strijd tegen klimaatverandering, milieuvervuiling en aantasting van de biodiversiteit tegen te gaan wordt nog onvoldoende benut"
24.01.2019

Chemische industrie bij woonwijk Zaltbommel. Is er een duurzame oplossing?
Comité Bezorgde Burgers Zaltbommel organiseert bijeenkomst over risico's chemische industrie dichtbij de bebouwde kom
09.01.2019