Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Gender Just Climate Solutions Award ceremonie op Klimaattop in Bonn

WECF en de Women and Gender Constituency reikt maandag 13 november prijs uit aan 3 vrouwenorganisaties

13.11.2017 |
Gelanceerd in 2015, door de Women and Gender Constituency, eert de Gender Just Climate Award de fundamentele bijdrage van vrouwen in de strijd tegen de klimaatverandering en toont de relevantie van de integratie van gendergelijkheid in het klimaatbeleid. 

Maandag 13 november, tijdens de VN Klimaattop (COP 23) in Bonn, Duitsland, wordt de prijs uitgereikt aan 3 vrouwenorganisaties die met hun klimaatoplossingen hebben aangetoond dat een rechtvaardige en duurzame toekomst mogelijk is. 

Uit 158 deelnemers worden drie laureaten toegekend, in de categorieŽn:

1. Technisch klimaatoplossingen met een vrouwen- of genderperspectief (bijv. op het gebied van duurzame energie, waterbesparende technologieŽn etc.)

2. Niet-technische klimaat oplossingen met vrouwen- of genderperspectief (bijv.  op het gebied van energy efficiency,  veranderd consumptiepatroon, etc.)

3. Transformatieve klimaatinitiatieven met vrouwen- of genderperspectief (bijv. aanpak van goed bestuur, institutionele veranderingen , planningsprocessen etc.)

KEYNOTE SPEAKERS

  • Nazhat Shameem Khan, Chief Ambassador & Fiji COP23 President; Hilda Heine, Marshall Islands President; Maria Krautzberger, German Environment Agency (UBA) President; Li Yong, Dir. General of UNIDO (TBC).

Wanneer?

  • 13 November 2017
  • at 4.45 - 6.15 PM

Waar?

  • Meeting Room 7, Bonn Zone, COP23
  • Je hebt een "COP23 Bonn badge" nodig om binnen te komen.

SHARE

CONTACT

  • Hanna Gunnarsson, hanna.gunnarsson[@]wecf.org

Uitnodiging is hier te downloaden als PDF

georganiseerd door:

Women & Gender ConstituencyWECFWEDO; FAWCO; AIWC.

ondersteund door:

AFD; CTCN; Raja FoundationGIZEuropeaidWomen2030.

The "Gender-Just Climate Solutions" Award Ceremony has been endorsed by the jury consisting of the partners UNFCCC, the incoming Fijian Presidency of COP23, the Federal Ministry for the Environment, Nature Conservation, Building and Nuclear Safety and the City of Bonn.

 


Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
ďHoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatieĒ.
19.06.2019

"De kracht van de coŲperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coŲperaties in andere landen, zoals GeorgiŽ.
20.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

Dinsdag 22 januari bood een delegatie namens 31 organisaties Petitie Brede Welvaart 2019-2030 aan aan Tweede Kamercommissie Economische Zaken & Klimaat.
"Wij vragen in het bijzonder aandacht voor de rol van vrouwen. Hun potentieel om de strijd tegen klimaatverandering, milieuvervuiling en aantasting van de biodiversiteit tegen te gaan wordt nog onvoldoende benut"
24.01.2019

Klimaattop Katowice: hoog tijd om wakker te worden
Terwijl wij in het Noorden van de wereld klagen over te warme zomers, is klimaatverandering in andere delen van de wereld al een zaak van leven en dood.
28.12.2018