Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Biomonitoring van lood en cadmium: Verkenning naar de toegevoegde waarde voor de beoordeling van humane blootstelling en effect

Rapport gepubliceerd door de RIVM over het belang van biomonitoring van stoffen die mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid.

19.09.2017 |
Dakplaat gemaakt van materiaal met schadelijke stoffen

Het RIVM heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om mogelijk schadelijke stoffen te monitoren in de populatie. Dit onderzoek concentreerde op twee schadelijke stoffen, lood en cadmium, die via voedsel het lichaam in kunnen komen. Lood en cadmium hebben allebei een negatief effect op de nieren. Doel van het onderzoek was om een mogelijke relatie tussen de blootstelling aan deze stoffen en concentraties van deze stoffen in het lichaam aan te tonen, en mogelijke effecten hiervan op de gezondheid. Het RIVM raadt aan om de onderzochte stoffen in de Nederlandse populatie te gaan meten.

Lees hier het hele rapport.


Meer Nieuws

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliŽn, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

Overzicht stand van zaken onderzoek weidevogels Gelderland
Na presentatie onderzoeksresultaten ontstak mediastorm, gevolgd door kamervragen
11.05.2019

Chemische industrie bij woonwijk Zaltbommel. Is er een duurzame oplossing?
Comitť Bezorgde Burgers Zaltbommel organiseert bijeenkomst over risico's chemische industrie dichtbij de bebouwde kom
09.01.2019

'Samen naar een Schoon Klimaat' in Den Haag
Afgelopen maandag organiseerde WECF een bijeenkomst in samenwerking met Building Change, in het kader van hun 'Adopteer een SDG' campagne, waarbij we tot goede aanbevelingen kwamen richting Tweede Kamerleden voor meer Nederlandse inzet voor een schoon klimaat.
22.11.2018