Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Stem namens jouw organisatie mee in de verkiezingen van de Women's Major Group!

WECF directeur Sascha Gabizon genomineerd als coördinator voor UNECE Europese Regio & Centraal-Azië

11.02.2017 |
WECF's directeur Sascha Gabizon is Organising Partner voor de Europese Regio (UNECE), bestaande uit West- en Oost-Europa, de Kaukasus en Centraal-Azië. Daarnaast is Sascha momenteel ook een van de Organising Partners, wereldwijd.

Samen met 8 andere coördinatoren, ook actief voor internationale vrouwennetwerken, heeft ze ervoor gezorgd dat vrouwenorganisaties een sterke stem kregen in het wereldwijde proces inzake duurzame ontwikkeling, vastgelegd in de Duurzame Ontwikkelingsdoelen, de SDG's en de Agenda2030!

Deze 17 doelstellingen, de SDG´s, oftewel de Global Goals, zullen ook op nationaal niveau moeten worden uitgevoerd. En dat kan alleen als vrouwenorganisaties worden erkend en ondersteund als belangrijke actoren op het gebied van duurzaamheid. WECF, Women Engage voor een Common Future, beschikt over een uitgebreid netwerk van lid- en partnerorganisaties in de hele UNECE-regio, met activiteiten in 50 landen.

Sascha wil graag de komende jaren werken aan de ontwikkeling van een regionale, pan-Europese tak van de 'Women's Major Group die lokale en nationale SDG initiatieven ondersteunt, met de nadruk op SDG 5, gendergelijkheid en empowerment van vrouwen en meisjes.

Alle organisaties die zijn geregistreerd bij de WMG-advocacy groep worden uitgenodigd hun stem uit te brengen. Elke organisatie kan slechts één keer stemmen, voor 2 posities, een global coordinator (OP) positie en een regionale OP positie. Als jouw organisatie niet geregistreerd is, kun je dat doen via www.womenmajorgroup.org .

Stem voor wie je wilt zien als coördinator in uw regio! Sascha en haar co-coördinatoren hebben de nieuwe verkiezing procedures van de Women's Major Group (WMG) ontwikkeld in samenwerking met de regionale operationele partners. Voor Sascha zal dit de laatste keer zijn dat ze genomineerd is voor deze coördinerende rol.

#womensmajorgroup #UNDP #UN #UNobservergroup #genderequality #gender #SDGs #equality #elections #womenclimatejustice # SDG5 #regionalelections #UN #wednesday #wednesdayfeels #intersectionality #sustainability #Europe #UNECE #Caucasus #CentralAsia # Agenda2030 #globalgoals #WMG #leadership


Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

#HerstoryofChange: Het belang van de internationale vrouwenbeweging
WECF organiseerde ook dit jaar weer een workshop tijdens de Afrikadag in het KIT, Amsterdam
19.03.2019