Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


De 62e Sessie van de 'Commission on the Status of Women'

Gedurende 11 dagen kwamen vrouwen, mannen, staats- en regeringsfunctionarissen, lidstaten en NGO-vertegenwoordigers van over de hele wereld - waaronder WECF - bijeen om manieren te bespreken "om het leven van vrouwen en meisjes overal te verbeteren".

28.03.2018 |
Op 12 maart 2018 ging de 62e sessie van de CSW, de Commission on the Status of Women, van start op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York.

Gedurende 11 dagen kwamen vrouwen, mannen, lidstaten, staats- en regerings functionarissen, en vertegenwoordigers van NGO's - waaronder WECF een aantal van haar partners - van over de hele wereld bijeen om manieren te bespreken "om het leven van vrouwen en meisjes overal te verbeteren".

Hoofdthema dit jaar was "de empowerment van plattelandsvrouwen en -meisjes". Naast de officiële sessie werden side-events georganiseerd, waaronder één WECF event "Gender and Chemicals", met case-studies uit Nigeria en Indonesië. 

Met bijzondere nadruk op vrouwen en meisjes op het platteland, draaiden belangrijke discussiethema's rond ongelijke toegang tot informatie, financiën, onderwijs, gezondheidszorg, evenals sociale diensten en rechtvaardigheid waarmee zij worden geconfronteerd in vergelijking met hun mannelijke tegenhangers.

Wereld Water Dag

Uniek was dit jaar dat World Water Day 2018 plaatsvond tijdens de CSW62 waardoor voor het eerst in dit decennium toegang tot water op de agenda van de CWS stond. WECF partner Priscilla Achapka,  Women Environmental Program (WEP) Nigeria, stelde tijdens het High Level event dat voorgezeten werd door Nederland. "Water is van invloed op iedereen, waar je ook bent, wie je ook bent". Maar ze voegde er aan toe: negatieve gevolgen van water, zoals overstromingen, hebben echter een onevenredig groot effect op vrouwen"" . Dialoog, samenwerking en partnerschap zijn daarom hard nodig om de huidige waterproblemen op te lossen en de weg te effenen voor duurzame duurzame ontwikkeling op lange termijn.

Lees hier meer over de wateractiviteiten van WECF: http://www.wecf.eu/english/articles/2018/03/wwd2018.php 

Bekijk de interventie van WECF Directeur Sascha Gabizon hier: https://twitter.com/WECF_INT/status/976918383215153152 

Bekijk de toespraak van Priscilla hier volledig: https://www.facebook.com/WECF.INTERNATIONAL/videos/10156034452950977/ 

#FeministVision.

Meer informatie en de volledige conclusies zijn hier te vinden: http://www.unwomen.org/en/csw/csw62-2018 

    

Het 'Maak Europa Duurzaam voor Iedereen' project is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Europese Commissie.


Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

#HerstoryofChange: Het belang van de internationale vrouwenbeweging
WECF organiseerde ook dit jaar weer een workshop tijdens de Afrikadag in het KIT, Amsterdam
19.03.2019