Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


WECF organiseert workshop tijdens Afrikadag 2018

Op zaterdag 14 april is het zover, de Afrikadag 2018: hét event over Afrika en internationale samenwerking in het KIT in Amsterdam, georganiseerd door FEPS en FMS. Doe mee met onze workshop over eco-activisme in Nigeria!

29.03.2018 |
Dit jaar staat de dag in het teken van nieuw activisme. Want ondanks dat de traditionele macht nog vaak gesloten is, weten activisten vaak verandering teweeg te brengen. Wie spreken hierover nou meer vanuit het hart dan activisten zelf?

Met Moses Isooba van de pan-Afrikaanse beweging Africans Rising en de pas 27-jarige Tikhala Itaye uit Malawi, krijgt de dag meteen een mooie opening. Kersvers hoofdredacteur van OneWorld, Seada Nourhussen, zal deze twee activisten interviewen om al hun ervaringen te horen!  

Maar er is veel meer. De Ethiopische auteur Leenco Lata geeft een indrukwekkende speech over het begrip "failed states", Jan Pronk vertelt over zijn nieuwste boek en Lilianne Ploumen blikt terug op haar ministerschap. Ook is er natuurlijk veel aandacht voor kunst en cultuur. De dag wordt knallend afgesloten met al weer de zesde editie van "Africa at Night" in Desmet Studio's! Koop dus snel je kaarten op www.afrikadag.nl! 

Op het programma… 

Naast verschillende activisten uit Afrika is er ook veel aandacht voor ander thema's. Er zijn verschillende workshops over migratie, auteurs van de bundel Zwart komen langs en je kan handige tips krijgen voor je lobby. Ook is er veel aandacht voor de rol van nieuwe technologieën, het belang van de diaspora en 'women empowerment'. En onze workshop!

De workshop van WECF: Eco-activism - Best practices from Nigeria

In veel landen worden mensen dagelijks geconfronteerd met klimaatverandering en vervuiling. Women Engage for a Common Future (WECF) steunt de helden die hier voor opstaan. Tijdens de workshop ‘Eco-activism: best practices from Nigeria’ op de Afrikadag zal hierover uitgebreid worden gepraat. Hiermee sluit WECF perfect aan op het thema van de Afrikadag 2018: NIEUW ACTIVISME. 

Klimaatverandering en vervuiling vormen een grote bedreiging voor de gezondheid van mensen en leidt tot instabiliteit en een gebrek aan toekomstperspectief in lokale gemeenschappen. Veel vrouwen en mannen zijn dapper genoeg om zichzelf en anderen te organiseren om hier tegen in te gaan. In deze workshop worden samen met een inspirerende activist de 'best practices' besproken. Priscilla M. Achakpa van Women's Environment Program (WEP) Nigeria is hierbij een belangrijke aanwezige. Daarnaast wordt een korte documentaire getoond over activisten die schadelijke plastics en e-waste in Nigeria bestrijden. Deze wordt gepresenteerd door Sascha Gabizon (WECF International). 

Wat kunnen we van elkaar leren? En wat kunnen we in Nederland doen om de zaak van activisten als Priscilla te ondersteunen? Deze vragen en meer worden besproken in de workshop 'Eco-activism: best practices from Ghana', gemodereerd door Kirsten Meijer, directeur van WECF Nederland.Mis het niet en schrijf je nu in! https://www.afrikadag.nl/inschrijven 

Bekijk het volledige programma op www.afrikadag.nl/programma

De Afrikadag 2018 wordt georganiseerd door Foundation for European Progressive Studies (FEPS) en Foundation Max van der Stoel (FMS). De dag wordt mede mogelijk gemaakt door Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), FMO, Cordaid, Partos, ICCO en mediapartner OneWorld. 

    

Het 'Maak Europa Duurzaam voor Iedereen' project is mede mogelijk gemaakt door een financiele bijdrage van de Europese Commissie.


Meer Nieuws

Klimaattop Katowice: hoog tijd om wakker te worden
Terwijl wij in het Noorden van de wereld klagen over te warme zomers, is klimaatverandering in andere delen van de wereld al een zaak van leven en dood.
28.12.2018

Sascha, gefeliciteerd!
WECF International Directeur nieuw op nummer 33 in Duurzame Top 100 Dagblad Trouw
10.10.2018

Small is Beautiful
WECF reageert op nieuwe Beleidsnota Minister Kaag "Investeren in perspectief. Goed voor Nederland, goed voor de wereld."
01.06.2018

Wil jij ook graag meewerken aan het mee helpen realiseren van de Global Goals, de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (de SDGs) ?
Wij zoeken een enthousiaste, leergierige en zelfstandig werkende stagiair(e) (m/v) ter versterking van ons internationale communicatie- en advocacyteam
30.05.2017

Petitie Duurzaam Regeerakkoord Ondertekend door WECF  
Om de Agenda 2030 te realiseren is het van belang dat de SDG's voorop worden gesteld in het politieke beleid. Daarom hebben de organisaties Partos en de Groene Zaak het initiatief genomen voor een publieke oproep aan de om de SDG's op te nemen in het regeerakkoord. Meer dan 400 bedrijven en maatschappelijke organisaties hebben hieraan gehoor gegeven, waaronder WECF. 
17.05.2017