Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Heb jij een goed idee waarmee Nederland nog meer aan de weg kan timmeren als wandel- en fietsvriendelijk land?

Laat het ons weten en win 500 euro!

30.06.2018 |
Duurzaam van A naar B

 We weten allemaal dat wandelen en fietsen de meest duurzame manieren zijn om van A naar B te komen. Maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat dit nog meer in de praktijk wordt gebracht? Heb jij een goed idee waarmee Nederland nog meer aan de weg kan timmeren als wandel- en fietsvriendelijk land? Laat het ons weten! 

Luchtvervuiling is momenteel een van de grootste veroorzakers van ziekten en vroegtijdige sterfgevallen in de wereld, ůůk in Europa (Lancet Commissie, 2017). Daarbij zijn kwetsbare groepen, waaronder kinderen, vaker de dupe. Hier moet verandering in komen! Mensen moeten meer gestimuleerd worden om wandelend, fietsend of op een andere actieve manier van A naar B te komen, ook wel actieve mobiliteit genoemd. Maar hoe kan dit worden gedaan?

In de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) is afgesproken dat ieder land dit jaar een Nationaal Actieplan moet indienen voor de komende zes jaar op het gebied van Gezondheid & Milieu. Wat moet Nederland doen om de kwaliteit van onze lucht te verbeteren? En hoe bevorderen we actieve mobiliteit?

DOE MEE EN WIN 500 EURO! 

WECF Nederland mag 2 projectsubsidies van 500 euro verlenen aan lokale groepen en/of initiatieven om een activiteit of actie te organiseren op het gebied van 'actieve mobiliteit'. Na de wedstrijd zal een social media event worden georganiseerd met de presentatie van deze best practices. We organiseren bijvoorbeeld een webinar over actieve mobiliteit waarin we willen peilen wat er voor vragen leven binnen het WECF netwerk van jongeren-, vrouwen-, gezondheids- en milieuorganisaties. En hoe een land als Nederland nog meer aan de weg kan timmeren als wandel- en fietsvriendelijk land.   

DEELNEMEN?  

Heb je vragen of stuur jouw idee op naar friends@wecf.org! Voeg een geschat budget bij om te laten zien hoe jij de 500 euro wilt uitgeven.  

DEADLINE: Woensdag 1 augustus 23:59 

Voorbeelden van activiteiten/ acties: 

  • Een actie of activiteit om de verkeersveiligheidsproblematiek in een gebied op de kaart te zetten; 
  • Een actie of activiteit om een pad geschikt te maken voor meerdere soorten actieve mobiliteit (zoals bijvoorbeeld skeeleren en skateboarden); 
  • Een actie of activiteit om nieuwe manieren van actieve mobiliteit te stimuleren; 
  • Een actie of activiteit om het vervoer van goederen op een duurzame en actieve manier te laten plaatsvinden.   

    

Het 'Maak Europa Duurzaam voor Iedereen' project is mede mogelijk gemaakt door een financiŽle bijdrage van de Europese Commissie.


Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
ďHoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatieĒ.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliŽn, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

"De kracht van de coŲperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coŲperaties in andere landen, zoals GeorgiŽ.
20.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019