WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


#HerstoryofChange: Het belang van de internationale vrouwenbeweging

WECF organiseert zaterdag 13 april workshop tijdens Afrikadag in het KIT, Amsterdam

19.03.2019 |
Vrouwen zijn wereldwijd vaak de motor voor verandering. Zij zijn de eersten die opstaan voor baas in eigen buik. Zij bedenken slimme manieren om klimaatverandering tegen te gaan en voedselproductie te vergroten.

Zij staan op de barricaden voor gelijkheid van vrouwen en mannen in de samenleving, ook als het tegenzit en oerconservatieve leiders als Bolsonaro en Trump aan de macht komen. Sinds de eerste feministische golf is er veel veranderd. Er zijn nieuwe uitdagingen, maar ook nieuwe kansen. Tijdens deze workshop willen we elkaar inspireren door de nieuwe feministische agenda in kaart te brengen, succesverhalen te delen en te debatteren over hoe internationale solidariteit vrouwen kan versterken.  Dit doen we samen met feministes van verschillende generaties, zoals feministe van het eerste uur Hedy D┤Ancona, vrouwen- en LHBT-rechten activiste Mary uit Zimbabwe, oprichtster van VOND (VrouwenOrganisatie Nederland Darfur) Mekka Abdelkabar Ún politiek co÷rdinator van WO=MEN Laila Ait Baali

Er zijn nog maar een paar plekjes vrij, dus koop snel je kaartjes! 

👉 http://www.afrikadag.nl/tickets 

👉 Workshopronde 3 (16:00-17:15) 

👉 Voertaal: Engels

 


Meer Nieuws

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliŰn, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

"De kracht van de co÷peratie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale co÷peraties in andere landen, zoals GeorgiŰ.
20.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

WECF reageert op commentaren onderzoeksrapport weidevogels en bestrijdingsmiddelen in Gelderland
De publicatie van ons onderzoeksrapport "Een onderzoek naar mogelijke relaties tussen de afname van weidevogels en de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen op veehouderijbedrijvenô heeft geleid tot een golf van publiciteit en een reactie van Minister Schouten
13.05.2019

Dinsdag 22 januari bood een delegatie namens 31 organisaties Petitie Brede Welvaart 2019-2030 aan aan Tweede Kamercommissie Economische Zaken & Klimaat.
"Wij vragen in het bijzonder aandacht voor de rol van vrouwen. Hun potentieel om de strijd tegen klimaatverandering, milieuvervuiling en aantasting van de biodiversiteit tegen te gaan wordt nog onvoldoende benut"
24.01.2019