WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


‘Kinderen houden van duurzame sanitatie’ - WECF maakt op Wereld Water Dag winnaars Ecosan toilet fotocompetitie bekend

Oleg Rotari (Moldavie), Knarik Grigoryan (Armenie) en Surayo Saidova (Tadjikistan) zijn de winnaars van de WECF Ecosan Toilet Photo Award

21.03.2013 | WECF PersUtrecht, 22 maart 2013 - WECF heeft Oleg Rotari van de NGO Ormax uitgeroepen tot winnaar van de WECF ecosan toilet foto competitie. Met als thema“ Hoe blij  worden kinderen van ecosan toiletten?”daagde het internationale vrouwen en gendernetwerk haar partners uit om deel te nemen aan een fotowedstrijd getiteld: "Portretteer het ecosan toilet van jouw (kleuter)school ".

De jury, voorgezeten door Claudia Wendland, WECF’s Sanitatie Expert, koos Oleg Rotari uit Moldavie als winnaar met als runner-ups Knarik Grigoryan van AWHHE, Armenië en Surayo Saidova van ASDP Nau, Tadzjikistan.

De winnaar van de fotowedstrijd, Oleg Rotari van de Moldavische NGO Ormax, deed mee aan de competitie met een foto van een lachende jongen,  zittend half buiten een toilet gebouw. De jury koos deze foto vanwege de technische kwaliteit en de originaliteit van het beeld.

Beslissend was echter de manier waarop hij was geportretteerd. "Het plezier en het genieten van het vertrouwen in hygienische en goede sanitaire voorzieningen straalt van deze foto af “, aldus Veronique Grassinger, grafisch vormgeefster van WECF. Op de foto zie je een jongen stilletjes genieten voor de deur van een aan de school gebouwd  ecosantoilet. "Het laat zien zonder te laten zien, zijn glimlach zegt alles".  De 2e en 3e prijs gaat naar foto's van kinderen die hun handen wassen om op het belang en de noodzaak hiervan te wijzen. WECF toiletten zijn daarom ook altijd uitgerust met de handwasmogelijkheden.

Prijswinnaar Oleg Rotari
Oleg Rotari ontvangt de Award vandaag tijdens de officiële viering van Wereld Water Dag in Den Haag van WECFs adviseur voor Water en voedselveiligheid Margriet Samwel-Mantingh. De andere prijswinnaars ontvangen respectievelijk 75 en 25 euro.

Ecologische schooltoiletten
De fotowedstrijd gelanceerd in december 2012 is een onderdeel van WECFs werk aan het verhogen van de zichtbaarheid van sanitaire voorzieningen en het belang van (droge) ecologische en duurzame sanitaire voorzieningen voor kinderen. Begonnen als een pionier in de jaren negentig met urine Dry omleiden Toiletten (UDDT), heeft WECF inmiddels met lokale partners meer dan 50 school-en kleuterschool UDDTs en 1000 individuele toiletten voor familiehuizen gebouwd in 13 landen, in plattelandsgebieden die niet aangesloten zijn op centrale watervoorzieningen.

Naast de ontwikkeling van duurzame en innovatieve sanitaire systemen, ondersteunt WECF  lokale water comités en scholen bij het ontwikkelen van Water Safety Plans. WECF is ook een fervent voorstander van het menselijk recht op water en sanitatie in de huidige Europese campagne tegen de privatisering (www.right2water.eu)Contact voor meer informatie:
Chantal Van den Bossche, WECF press: chantal.vandenbossche@wecf.eu ; mob: +0,031-+6.2812 9992

De winnende foto's zijn hier te zien

Het toilet op de foto bevindt zich in het dorp Chetrosu, district Drochia in Moldavië. De financiering voor dit specifieke toiletgebouw kwam van CWS (Church World Service), waarmee WECF en Ormax nauw in de Safe Sanitation and Water samengewerkt For All project in Moldavië.Meer Nieuws

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

'Samen naar een Schoon Klimaat' in Den Haag
Afgelopen maandag organiseerde WECF een bijeenkomst in samenwerking met Building Change, in het kader van hun 'Adopteer een SDG' campagne, waarbij we tot goede aanbevelingen kwamen richting Tweede Kamerleden voor meer Nederlandse inzet voor een schoon klimaat.
22.11.2018

‘Hoopvol of hopeloos landschap, het 100-dagen debat’
Er heerst grote zorg onder inwoners van Westerveld over de staat van hun landschap en hun gezondheid. Stichting Bollenboos organiseerde, met steun van WECF, een debat
14.11.2018

WECF organiseert in huis Consultatiesessie Waterkwaliteit
Woensdag 27 juli jongstleden vond de consultatiesessie waterkwaliteit plaats op het kantoor van WECF aan de Korte Elisabethstraat in Utrecht. Er waren verschillende deelnemers met verschillende achtergronden, maar allen met één doel: zorgen uiten en de overheid adviseren over het verbeteren van de waterkwaliteit in Nederland.
30.07.2018

Nederland in actie voor schoon water! Wat vind jij?
WECF organiseert woensdag 27 juni Consultatiesessie Waterkwaliteit
01.06.2018