WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube

WECF in Kunduz

WECF en NGO Katachel uit Afghanistan werken aan verbetering sanitaire voorziening in de Kunduz-regio.

13.09.2004 | WECF Project


Countries: Kunduz, Afghanistan
Donateurs: Ministerie van Buitenlandse Zaken (TMF, MFS I, FLOW) en donateurs
Partners: Katachel
Thema's: Water & Sanitatie, Gender en Mensenrechten
Duration: 02/2004 - 02/2015

WECF en Katachel Afghanistan werken al bijna tien jaar aan het verbeteren van sanitaire voorziening voor de Kunduz-regio. WECF en de maatschappelijke organisatie Katachel in Afghanistan zijn in 2004 gezamenlijke activiteiten gestart die het water, de sanitaire voorziening en de gezondheidstoestand in de Kunduz-regio in Afghanistan moeten verbeteren.

Sybille Sneehage van Katachel en Sascha Gabizon van WECF ontmoetten elkaar tijdens het derde Wereld Water Forum in Kyoto en spraken af om een gezamenlijk eco-sanitatieproject te ontwikkelen. Katachel heeft 1.000 ecosan-toiletten besteld die in de Kunduz-regio geplaatst zullen worden. Hierdoor verbetert de sanitaire voorziening en wordt het grondwater beschermd.

Katachel Afghanistan is al meer dan 15 jaar actief in Afghanistan. De organisatie voert diverse projecten uit: van het bouwen en draaiende houden van scholen, het aanleggen van drinkwaterbronnen, het verlenen van steun aan oorlogsweduwen, de aanschaf van benodigdheden voor een gezondheidszorgcentrum, het bouwen van een brug over de Gaukush-rivier, tot de wederopbouw van huizen voor de gezinnen die terugkeren uit vluchtelingenkampen.

Het gezamenlijke WECF-Katachelproject liep tot 2008 en omvat de bouw van een school met ecosan-toiletten, het slaan van waterputten, het ondersteunen van boeren bij de overgang naar een duurzamere landbouw en onderwijs over gezondheid en hygiëne. Het project werd gesubsidieerd door het Nederlandse TMF-programma van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarna vond er samenwerking plaats in het kader van MFS I. De komende jaren zal de samenwerking voortgezet worden dankzij FLOW.

Meer informatie vindt u op de Katachel website.


Meer Nieuws


Nieuws

Warme kleren in Kunduz: dankzij intensieve naaicursus zijn Afghaanse vrouwen en hun families voorbereid op barre winters
Werk WECF partner Katachel biedt nieuwe perspectieven voor Afghaanse vrouwen om kleding te naaien voor hun families en om te verkopen
07.01.2013 | Chantal van den Bossche