Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF Deutschland

WECF France

WECF Nederland

Facebook

Twitter

YouTube

Carcenogenic Dutch military rockets sold to Romania

Ministry of Defense starts new independent study

04.02.2005 |Sascha Gabizon
A new study will be done on the health effects from ionizing radiation of Dutch Hawk rockets. According to the Trade Unions a great number of military personnel have become ill due to work with the rockets. The Belgium government has also announced a study into the carcenogenic effects of the Hawk rockets. Last year the Netherlands sold its Hawk rockets also to Romania. Did the Netherlands and Romania already know that this health risk was present when the deal was made?

Artikel uit Volkskrant over onderzoek naar stralingsrisico's Hawk-raketten.


Gepubliceerd  |  dinsdag 1 februari 2005.   Gewijzigd | dinsdag 1 februari  15:50 uur.

Nieuw onderzoek naar stralingsrisico's Hawk-raketten
ANP

DEN HAAG - Staatssecretaris Van der Knaap van Defensie laat een nieuw onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de mogelijke risico's van de straling van Hawk-luchtafweerraketten. Deze straling zou kanker veroorzaken.

http://www.volkskrant.nl

Van der Knaap heeft het onderzoek dinsdag toegezegd in het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer. Hij riep ook militairen die ziek zijn geworden door het werken met Hawks op zich bij Defensie te melden.

De Belgische regering heeft vorig jaar al onderzoek aangekondigd naar de gevaren van Hawk-straling. In Nederland is volgens de militaire vakbond AFMP een flink aantal militairen ziek geworden door het werken met Hawk-raketten. Overigens heeft Nederland zijn Hawks vorig jaar verkocht aan RoemeniŽ.