Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF Deutschland

WECF France

WECF Nederland

Facebook

Twitter

YouTube

Nederland moet koploper blijven

Zes Nederlandse vrouwen- en milieuorganisaties sturen een brief aan premier Balkenende

10.10.2005 |Daniela Rosche
Zes Nederlandse vrouwen- en milieuorganisaties sturen een brief aan premier Balkenende over de Nederlandse REACH positie. Uit een brief van minister Brinkhorst aan de tweede kamer bleek dat Nederland de wensen van de chemische industrie steunt. Concreet gaat het hierbij om het voorstel dat bedrijven nog minder data hoeven te leveren over 20.000 stoffen (jaarlijkse productie tussen 1-10 ton).Volgens de organisaties gaat hierbij om een ingreep in de kern van REACH. "Nederland moet een
koploper voor milieubescherming EN een progressief gezondheidsbeleid blijven", zo Daniela Rosche, WECF beleidscoordinator. Lees de brief!