Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF Deutschland

WECF France

WECF Nederland

Facebook

Twitter

YouTube

WECF publishes Dutch Toolkit ‘Naar een toekomst zonder gif’

Practical guide on chemicals in everydag products, practical advices and ideas for actions

09.02.2006 |WECF Persbericht
Chemische stoffen komen overal in onze leefomgeving voor, ook in producten die we dagelijks gebruiken, zoals huishoudelijke artikelen, schoonmaakmiddelen, verzorgingsproducten en speelgoed. Van slechts een klein deel van de meer dan 100.000 door de mens vervaardigde chemische stoffen is bekend of wordt vermoed dat ze schadelijk zijn voor onze gezondheid en het milieu. Maar van de meeste stoffen weten we niet wat voor effecten ze op gezondheid en milieu hebben.

De Toolkit van Women in Europe for a Common Future (WECF) bevat informatie over chemische stoffen in ons dagelijks leven, praktische tips hoe vrouwen blootstelling aan deze stoffen kunnen verminderen en adressen voor aanvullende informatie.

WECF heeft een selectie gemaakt uit onderzoek en praktijkervaring van de afgelopen jaren. Deze informatie is gebundeld in een Engelstalige Toolkit, die nu vertaald is naar het Nederlands. De Toolkit bevat informatie over huishouden, cosmetica, voeding, gezondheid, maar ook over het Europees beleid en ideeën voor acties gericht op bedrijfsleven en overheid.

Met de Toolkit kunnen vrouwen actief bijdragen aan een schonere en gezondere leefomgeving.

De Toolkit is te bestellen voor €10 (exclusief portokosten) bij:

Women in Europe for a Common Future (WECF)
T 030-2310300
E wecf@wecf.org

Bezoek ook de nieuwe Nederlandstalige website
www.womenineurope.nl of www.wecf.nl!


WECF is een netwerk van meer dan 70 organisaties in heel Europa die samenwerken op onderwerpen als milieu, gezondheid, duurzame ontwikkeling en gender.