Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF Deutschland

WECF France

WECF Nederland

Facebook

Twitter

YouTube

WECF offers interesting presentations for Women's Networks

Presentation about 'Health and Cosmetics' for Women's Networks and Women's Organisations

21.03.2006 |Sascha Gabizon
Lekker ruiken, altijd jong blijven, een lijf zonder rimpels, frisse oksels, natuurlijk blond haar en glanzende lippen. Wie wil dat niet? Nederlanders gaven in 2004 2,4 miljard euro uit aan cosmeticaproducten, bijna 150 euro per persoon. Maar: in veel verzorgings- en cosmetica-producten zitten schadelijke chemische stoffen, zoals ftalaten, synthetische musken en parabenen. Deze stoffen kunnen kankerverwekkend zijn, de hormoonhuishouding verstoren en de voortplanting nadelig beïnvloeden.

Horen, zien en uitproberen
Women in Europe for a Common Future (WECF) heeft een presentatie ontwikkeld voor vrouwennetwerken in Nederland: "Gezondheid, verzorging & cosmetica". Wij laten u dan zien welke stoffen schadelijk zijn en in welke producten deze stoffen voorkomen, vertellen kort over internationaal beleid en laten zien welke alternatieve producten en merken er zijn. U kunt ook producten uitproberen. Na afloop worden 5 pakketjes met monsters verloot en krijgt iedereen informatie en een paar leuke recepten mee.

Wij kunnen de presentatie ook combineren met een workshop waarin we gezamenlijk een crème of lippenbalsem maken met natuurlijke ingrediënten.

Een idee voor uw netwerkbijeenkomst?
Veel netwerken organiseren maandelijks een bijeenkomst over een speciaal thema of om te netwerken. Wellicht past zo’n presentatie daar in, of is het juist aardig als afwisseling.

Praktische informatie
De presentatie duurt ca. 45 minuten. Wij vragen een vergoeding van € 50 plus € 1 pp voor materiaal plus
reiskosten. Het aanbod geldt t/m juni 2006.

Contact: WECF, Irma Thijssen, 030-2310300,
irma.thijssen@wecf.org

Bekijk ook onze website www.wecf.nl

Women in Europe for a Common Future (WECF) is een netwerk van 70 vrouwen- en milieuorganisaties in Europa en Centraal Azië die gezamenlijk werken aan duurzame ontwikkeling, gezondheid, milieu en armoedebestrijding.