Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF Deutschland

WECF France

WECF Nederland

Facebook

Twitter

YouTube

WECF training advocay and lobby (the Netherlands)

WECF will organise a training on advocacy and lobby for women and womens organisations, in Utrecht, the Nethelands

02.10.2006 |Irma Thijssen
Uitnodiging voor WECF workshop / training

"Beleidsbeinvloeding en lobby voor vrouwen(organisaties)"

WECF, Utrecht, 12 september 2006

Op 19 oktober 2006 organiseert Women in Europe for a Common Future (WECF) een workshop cq. training "Beleidsbeïnvloeding en lobby voor vrouwen", over de mogelijkheid van vrouwenorganisaties voor beleidsbeïnvloeding op Nederlands en Europees niveau. Als thema is gekozen voor gezondheid en chemische stoffen. De workshop bestaat uit informatie uit de praktijk in Nederland en de EU en het oefenen van vaardigheden.

Inhoud van de workshop

Hoe werkt de EU, wat is de relatie tussen NL en EU beleid, welke inbreng hebben Nederlandse organisaties (Daniela Rosche, internationaal beleidscoördinator bij WECF).

De praktijk: welke mogelijkheden hebben maatschappelijke organisaties om beleid te beinvloeden, hoe kun je het aanpakken, presentatie en discussie (Gwendel Kusters, adviseur bij Rijkswaterstaat voor het Bestuur op het gebied van Europees beleid en Europese ontwikkelingen en voormalig beleidsmedewerker bij VROM)

De praktijk: hoe benader je een tweede kamerlid, presentatie en discussie (Philip Tijsma, voormalig assistent van Boris Dittrich en Medy van der Laan, D66)

Introductie lobbywerk, voorbeeld WECF beleids- en lobbywerk inzake REACH, hoe kies je boodschap, timing, middelen, do’s and don’ts (Daniela Rosche).

Praktische vaardigheden en oefeningen (Jettie van den Houdt, communicatietraining, persoonlijke begeleiding en advies).

Women in Europe for a Common Future (WECF) organiseert deze workshop in het kader van het project Toekomst zonder gif. Voor dit project krijgt WECF subsidie van het Ministerie van VROM.

Praktische informatie

Datum, tijden en locatie: 19 oktober 2006, van 10.00 tot 17.30 uur, Utrecht

Kosten: € 30

Aanmelden: uiterlijk 4 oktober bij WECF, IrmaThijssen, 030-2310300 of irma.thijssen@wecf.org <mailto:irma.thijssen@wecf.org>, o.v.v. organisatie, naam, functie, adres, e-mail adres, telefoonnummer.

U ontvangt een week van tevoren een programma en verdere informatie

Voorwaarden: De workshop gaat door bij minimaal 12 en maximaal 20 deelnemers. De workshop is opgezet voor vrouwen die reeds ervaring hebben in beleids- en lobbywerk. Bij aanmelding ontvang je een intakeformulier. Bij meer dan 20 aanmeldingen wordt en selectie gemaakt van vrouwen uit zoveel mogelijk verschillende organisaties. Leden van Tiye, 4VO en VeM krijgen voorrang.

Met vriendelijke groet,

Irma Thijssen

WECF Projectleider Toekomst zonder gif

Women in Europe for a Common Future (WECF), +31 30 2310300

irma.thijssen@wecf.org

www.wecf.nl