Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF Deutschland

WECF France

WECF Nederland

Facebook

Twitter

YouTube

Petition for GMO-free village

WECF signed Greenpeace letter for a GMO free Borger Odoorn (tekst in het Nederlands)

09.05.2008 |Chantal van den Bossche
Green Left in the municipality of Borger Odoorn in the Dutch province of Drenthe have advised the city council to declare Borger Odoorn GMO-free.

Groenlinks in de gemeente Borger Odoorn (Drenthe) heeft een initiatief raadsvoorstel gedaan om de gemeente gentechvrij te verklaren. Dat is goed nieuws aangezien er bijvoorbeeld voor het aankomende teelseizoen zo'n 15 proefveldjes met gentech-aardappelen en mais in de gemeente zijn gepland. Monsanto, Pioneer, BASF, AVEBE en WUR hebben allemaal veldproeven op de rol staan die in Borger odoorn moeten gaan plaatsvinden.

Greenpeace steunt dit initiatief dan ook van harte en heeft een brief aan de gemeenteraad gestuurd. Als het lukt om Borger Odoorn gentechvrij te krijgen zijn er geheid meer gemeenten en regio's in Nederland die dit goede voorbeeld zullen volgen.

WECF coordinar landbouw Toos van Oers stelt: WECF ondersteunt dit initiatief. Gentech gewassen zijn onvoldoende getest op hun effecten voor het Milieu en de gezondheid. Bewoners hebben recht op veilig, divers, fair en lokaal geproduceerde agrarische producten en hebben het recht zichzelf, hun families en het milieu te beschermen tegen gentech-producten.