Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF Deutschland

WECF France

WECF Nederland

Facebook

Twitter

YouTube

WECF’s "Een Veilig Nest" aanwezig op Urgenda Groen Paviljoen op de Huishoudbeurs

Hoe veilig is je nest? Creëer een veilig en ‘babyproof’ binnenmilieu en win de inhoud van een duurzaam keukenkastje!

10.02.2011 | WECF Press ReleaseUtrecht, 9 februari 2011 - WECF zal van 12-20 februari aanwezig zijn tijdens de jaarlijkse huishoudbeurs in de Amsterdamse RAI. Met “Een Veilig Nest”  laat het vrouwen- en milieu netwerk zien hoe je op een kleinschalige, goedkope en duurzame manier kunt zorgen voor een gezonde leefomgeving voor iedereen, maar vooral voor de allerkleinsten. 

DOWNLOAD HET PERSBERICHT


WECF staat op het Urgenda Groen Paviljoen, een initiatief van Urgenda, met onder meer Good!, People 4 Earth, de Nederlandse Vrouwenraad en tal van ondernemers. Doel is aantonen dat ‘duurzaam’ leven en genieten prima samen kunnen gaan.  WECF ontwikkelde daarom een interactief spel om op een eenvoudige manier te laten zien hoe je kunt werken aan een veilig en milieuvriendelijk 'babyproof' huis. Tijdens de beurs zullen tips worden gegeven en dagelijks gaat een gelukkige winnaar naar huis met een duurzaam keukenkastje met inhoud.

Voor WECF is het ook belangrijk om te laten zien dat duurzaam niet alleen goed is voor het milieu, maar vooral ook goed voor de gezondheid. Gevaarlijke stoffen vol gezondheidsrisico’s worden namelijk nog volop gebruikt in alledaagse producten als cosmetica, textiel, verf, schoonmaakmiddelen, meubels en speelgoed. En stoffen die op zichzelf als veilig worden beschouwd kunnen in combinatie met elkaar wel schadelijk zijn. Baby’s en kinderen zijn in dit opzicht extra kwetsbaar. Blootstelling aan milieufactoren en stoffen tijdens en na de zwangerschap kan negatieve effecten hebben op groei, ontwikkeling, gedrag en gezondheid van kinderen.


WECF maakt zich sterk voor de gezondheid van alle kinderen door te werken aan betere wetgeving en handhaving, een groter aanbod aan gezonde en veilige producten en aan betere informatie voor ouders en verzorgers. Speciaal voor (aanstaande) ouders heeft WECF de website Een Veilig Nest ontwikkeld, met informatie in 8 talen, waaronder Nederlands. Op www.eenveilignest.nl vind je alle informatie die voor ouders van belang kan zijn bij het maken van gezondere keuzes, per thema gerangschikt.

Meer weten? Bekijk de duurzame en gezonde oplossingen in onze stand of bezoek onze virtuele babykamer op: www.eenveilignest.nl;Meer informatie voor de pers:
Persvoorlichting WECF Chantal van den Bossche +31-6 28129992 chantal.vandenbossche@wecf.eu

WECF
WECF – Women in Europe for a Common Future - is een netwerk van 100 vrouwen- en milieuorganisaties in veertig landen in West en Oost- Europa, Kaukasus en Centraal-Azië die gezamenlijk werken aan duurzame ontwikkeling, bescherming van gezondheid en milieu en armoedebestrijding. Het netwerk helpt vrouwen en kinderen bij het creëren van een gezonde leefomgeving. In ontwikkelingslanden werkt het netwerk aan praktische  en betaalbare oplossingen op het gebied van duurzame water en sanitatie, energie, milieuverontreining door chemicalien en duurzame landbouw.  Sommige oplossingen zoals de Ecosan toiletten die WECF bouwt voor scholen, zorgen er niet alleen voor dat meisjes naar school kunnen, maar ze beschermen ook het drinkwater en produceren waardevolle mest voor de boeren. Met ons projectwerk ontwikkelen we praktische en betaalbare oplossingen op het gebied van chemicaliën, sanitatie, energie en voedselproductie. Met ons beleidswerk brengen we de perspectieven van vrouwen voor het voetlicht op Europees, VN, nationaal en internationaal niveau.

Eerste Urgenda Groen Paviljoen op de Huishoudbeurs
Urgenda organiseert van 12-20 februari op de Huishoudbeurs voor het eerst met de Amsterdam RAI het Groen Paviljoen met meer dan dertig partners en standhouders op het gebied van duurzaamheid. Bezoekers van de Huishoudbeurs kunnen zelf proeven, ruiken, zien en voelen dat duurzaamheid samengaat met genieten en je smaak ontwikkelen. 
Urgenda is in gesprek met de RAI om samen, stapje voor stapje de Huishoudbeurs verder te vergroenen. Samen met onder meer de Nederlandse Vrouwenraad, Good!, People 4 Earth en vele ondernemers. In het Urgenda Paviljoen kunnen bezoekers workshops volgen, groene mode zien, kinderkleding kijken, duurzame wasmiddelen en apparaten testen en proeven van lekkere en vernieuwende smaken.

Het Urgenda Groen paviljoen is te vinden op de Huishoudbeurs Hal 7.312 en 7.412
Een plattegrond van het Urganda Groen Paviljoen zit in de persmap van Urgenda en is te downloaden op www.duurzamehuishoudbeurs.nl  of www.urgenda.nl