Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF Deutschland

WECF France

WECF Nederland

Facebook

Twitter

YouTube

Environmental organisations and political parties will protest against nuclear energy tuesday May 17 in front of the Dutch Parliament

Ballonnen voor Verhagen: Milieuorganisaties en politieke partijen protesteren dinsdagmiddag bij het Binnenhof tegen kernenergie - Vrijwilligers plaatsen 850 antikernenergieballonnen voor de ramen van de Tweede Kamer

16.05.2011 | Persbericht Coalitie Schoon Genoeg van KernenergieMilieuorganisaties en politieke partijen protesteren dinsdagmiddag 17 mei bij het Binnenhof tegen kernenergie. Tientallen vrijwilligers plaatsen 850 anti-kernenergieballonnen voor de ramen van het Algemeen Overleg over kernenergie. Deze gele zee van ballonnen symboliseert de 85.000 handtekeningen tegen kernenergie die de afgelopen weken werden opgehaald.
 
In Japan en Duitsland gaan nieuwbouwplannen voor kerncentrales de prullenbak in en kiest de regering voor schoon. Ook in Nederland is een meerderheid tegen kernenergie. Toch is minister Verhagen vastbesloten een vergunning af te geven voor extra kerncentrales. Verbijsterend, vindt de coalitie van negentien milieuorganisaties en politieke partijen. Er zijn immers meer dan voldoende alternatieven om in Nederland het licht aan te houden zonder kern- of kolencentrales.
 
Kernenergie is een onveilige, dure en vooral overbodige vorm van energieopwekking. Investeren in kernenergie frustreert de overgang naar echt schone energie en zadelt Nederland voor honderdduizenden jaren op met levensgevaarlijk kernafval.
 
De coalitie Schoon Genoeg van Kernenergie bestaat uit Borssele2Nee, DWARS, Greenpeace, GroenLinks, Jongeren Milieu Actief, Milieudefensie, Laka, Natuur & Milieu, de Natuur & Milieufederaties, Nederland2050, Partij van de Arbeid, Partij voor de Dieren, PINK!, ROOD, SP, Urgenda, WECF, WISE en XminY.

Op 16 april organiseerde de coalitie een manifestatie tegen kernenergie op de Dam in Amsterdam. Hier kwamen tienduizend mensen op af. Het blijft mogelijk om te petitie te ondertekenen op de website www.schoongenoegvankernenergie.nl.
 
Het vervolg Algemeen Overleg over kernenergie vindt dinsdag 17 mei van 17.30 tot 18.30 uur plaats in de Thorbeckezaal van het Tweede Kamer gebouw. De ballonnen bevinden zich op het Plein in Den Haag.
 
Meer informatie of beeldmateriaal:
 
Laura Westendorp (Greenpeace): 0625031013
Peer de Rijk (WISE): 0620000626