Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Tracing Nano for Downstream Users and Consumers

De Nederlandse vakbonden en milieuorganisaties werken samen aan het formuleren van hun wensen ten aanzien van de traceerbaarheid van nanomaterialen in producten.

05.09.2012 | WECF
De Nederlandse vakbonden en milieuorganisaties werken samen aan het formuleren van hun wensen ten aanzien van de traceerbaarheid van nanomaterialen in producten. Tijdens de workshop op 27 september aanstaande, wordt de haalbaarheid van de wensen getoetst aan de ideeŽn en gangbare praktijk in de industrie. Onder andere vertegenwoordigd is de cosmetica industrie die vanaf volgend jaar de aanwezigheid van nanodeeltjes in cosmeticaproducten op het label moet vermelden.

Centrale vragen zijn:
-    Wat doet de industrie momenteel aan communicatie over nanomaterialen in producten?
-    Bij welke internationale initiatieven kan worden aangesloten voor het verwezenlijken van de wensen/eisen?
-    Wat zijn de belangrijkste belemmeringen voor meer openheid?

Klik hier om het programma van de workshop te bekijken
Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
ďHoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatieĒ.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliŽn, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

"De kracht van de coŲperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coŲperaties in andere landen, zoals GeorgiŽ.
20.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019