Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Duurzaam het nieuwe toverwoord op Huishoudbeurs en Negenmaandenbeurs

WECF’s "Een Veilig Nest" aanwezig op Urgenda Groen Paviljoen op de Huishoudbeurs - Kom langs op onze stand op het groene paviljoen tijdens een bezoek aan Huishoudbeurs of Negenmaandenbeurs

15.02.2011 | Chantal van den Bossche
WECF is one of the Dutch NGO's present this week at the Urgenda Green Pavillion,  making the biggest fair of the Netherlands, the household fair, gradually more sustainable.


WECF, de Nederlandse Vrouwen Raad, Greenem, Nudge, Wat Mooi, Daily Beans en vele anderen trekken dagelijks duizenden bezoekers op zoek naar duurzame initiatieven. Kom ook langs op onze stand tijdens een bezoek aan huishoud- of negenmaandenbeurs.

Lees meer en bekijk ook het recept voor een duurzaam keukenkastje.

De beurs werd zaterdag 12 februari geopend met een speech van Wubbo Ockels en de presentatie van de winnaar van de meest duurzame stand. Wubbo Ockels riep de huisvrouwen van Nederland op om hun kracht in te zetten om Nederland de komende jaren duurzamer te maken. Want er ligt nog een hele taak te wachten; Nederland is een van de minst duurzame landen van Europa. In vergelijking met een koploper als Duitsland valt er hier nog een wereld te winnen, aldus de voormalige astronaut, die zich tegenwoordig full time inzet voor het verduurzamen van de samenleving.

WECF staat deze week op het Urgenda Groen Paviljoen, een initiatief van Urgenda, met onder meer Good!, People 4 Earth, de Nederlandse Vrouwenraad en tal van ondernemers. Doel is aantonen dat ‘duurzaam’ leven en genieten prima samen kunnen gaan.  WECF ontwikkelde daarom een interactief spel om op een eenvoudige manier te laten zien hoe je kunt werken aan een veilig en milieuvriendelijk 'babyproof' huis. Tijdens de beurs zullen tips worden gegeven en dagelijks gaat een gelukkige winnaar naar huis met een duurzaam keukenkastje met inhoud.

Voor WECF is het ook belangrijk om te laten zien dat duurzaam niet alleen goed is voor het milieu, maar vooral ook goed voor de gezondheid. Gevaarlijke stoffen vol gezondheidsrisico’s worden namelijk nog volop gebruikt in alledaagse producten als cosmetica, textiel, verf, schoonmaakmiddelen, meubels en speelgoed. En stoffen die op zichzelf als veilig worden beschouwd kunnen in combinatie met elkaar wel schadelijk zijn. Baby’s en kinderen zijn in dit opzicht extra kwetsbaar. Blootstelling aan milieufactoren en stoffen tijdens en na de zwangerschap kan negatieve effecten hebben op groei, ontwikkeling, gedrag en gezondheid van kinderen.Meer Nieuws

Dinsdag 22 januari bood een delegatie namens 31 organisaties Petitie Brede Welvaart 2019-2030 aan aan Tweede Kamercommissie Economische Zaken & Klimaat.
"Wij vragen in het bijzonder aandacht voor de rol van vrouwen. Hun potentieel om de strijd tegen klimaatverandering, milieuvervuiling en aantasting van de biodiversiteit tegen te gaan wordt nog onvoldoende benut"
24.01.2019

'Samen naar een Schoon Klimaat' in Den Haag
Afgelopen maandag organiseerde WECF een bijeenkomst in samenwerking met Building Change, in het kader van hun 'Adopteer een SDG' campagne, waarbij we tot goede aanbevelingen kwamen richting Tweede Kamerleden voor meer Nederlandse inzet voor een schoon klimaat.
22.11.2018

Sascha, gefeliciteerd!
WECF International Directeur nieuw op nummer 33 in Duurzame Top 100 Dagblad Trouw
10.10.2018

Nederland in de volgende versnelling - Adopteer een SDG LIVE!
WECF en Building Change organiseerden conferentie in Den Haag om mede aandacht te vragen voor meer inzet beschermen vrouwenrechten wereldwijd én in Nederland
02.10.2018

WECF presenteert Petititie Nationaal Plan Hormoonverstorende Stoffen in Tweede Kamer
Afgelopen dinsdag 25 september was Sanne Van de Voort (links op de foto) namens WECF in de Tweede Kamer om samen met Wemos, Tegengif en de Plastic Soup Foundation haar Nationaal Actieplan Hormoonverstorende Stoffen aan te bieden aan Tweede Kamerleden.
30.09.2018