Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Minder is meer! Gezonde schoonmaakproducten voor een gezond en schoon huis

WECF tips in goody bag huishoudbeurs: Een fris schoon, milieuvriendelijk huis voor bijna geen geld

17.02.2012 | WECF Nederland
Een fris schoon huis, vrijwel geen geld meer kwijt zijn aan schoonmaakmiddelen en ook nog eens goed zorgen voor het milieu en de toekomst van je kinderen? Dat kan allemaal met het ‘duurzame keukenkastje’ dat WECF beschikbaar stelt in het kader van het project Een Veilig Nest.

In de goody bag van de huishoudbeurs die zaterdag 18 februari van start gaat zit De Betere Wereld huishoudbeurs special met daarin een artikel over het duurzame keukenkastje.

Om zo’n kastje te krijgen hoeft u niet veel te doen. Bestel de milieuvriendelijke schoonmaakwijzer of download onze lijst met tips en bespaar tientallen euro’s per maand. Want meer dan soda, azijn, zout, citroenen, plantaardige olie, zeep, borax en wassoda heb je niet nodig voor een schoon en fris huis.

Minder is meer!  
De meeste schoonmaakklusjes kun je af met een natte spons of vezeldoekje. Gebruik je een schuursponsje,dan is schuurmiddel vaak niet nodig, alleen een beetje zachte zeep. Gebruikt u toch graag schuurmiddel, dan is een schuurmiddel zonder chloorbleekmiddel de beste keuze voor het milieu. Zout  is een prima en veilig schuurmiddel!

Hierbij nog enkele tips:
Luchtverfrisser: de beste luchtverfrisser is ventilatie. Zet ramen en deuren minimaal een kwartier per dag tegen elkaar open. Een luchtverfrisser met parfum verbergt onaangename geurtjes, maar maakt de lucht niet schoon
Tapijtreiniger: strooi maizena of zuiveringszout op het tapijt. Daarna goed stofzuigen

En kom je er echt niet uit? Lees de schoonmaakwijzer en maak kans op een bezoek van ons Clean Green Team!  Ons deskundige team komt op verzoek naar jouw huis om tips op maat te geven en te demonstreren hoe je met eenvoudige middelen een fris en milieuvriendelijk huis kan krijgen. Bovendien krijg je een pakket met deze schoonmaakmiddelen van ons cadeau. Want wie wil er niet gelijk aan de slag met soda, citroensap, bloem en azijn?Meer weten:
www.eenveilignest.nl


Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

WECF reageert op commentaren onderzoeksrapport weidevogels en bestrijdingsmiddelen in Gelderland
De publicatie van ons onderzoeksrapport "Een onderzoek naar mogelijke relaties tussen de afname van weidevogels en de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen op veehouderijbedrijven“ heeft geleid tot een golf van publiciteit en een reactie van Minister Schouten
13.05.2019

Dinsdag 22 januari bood een delegatie namens 31 organisaties Petitie Brede Welvaart 2019-2030 aan aan Tweede Kamercommissie Economische Zaken & Klimaat.
"Wij vragen in het bijzonder aandacht voor de rol van vrouwen. Hun potentieel om de strijd tegen klimaatverandering, milieuvervuiling en aantasting van de biodiversiteit tegen te gaan wordt nog onvoldoende benut"
24.01.2019

'Samen naar een Schoon Klimaat' in Den Haag
Afgelopen maandag organiseerde WECF een bijeenkomst in samenwerking met Building Change, in het kader van hun 'Adopteer een SDG' campagne, waarbij we tot goede aanbevelingen kwamen richting Tweede Kamerleden voor meer Nederlandse inzet voor een schoon klimaat.
22.11.2018