Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Gifvrije cadeau's voor Tweede Kamerleden

Bezorgde ouders deden succesvolle oproep aan politici! Kamervragen volgen

22.11.2012 | WECF
Een aantal van de Kamerleden: van links naar rechts Liesbeth van Tongeren (GL), Joel Voordewind (CU), Carla Dik-Faber (CU), Marit Maij (PvdA) en Cora van Nieuwenhuizen (VVD)

Gisteren bood Mama Green, een verzameling van groene ouderinitiatieven, ondersteund door Een Veilig Nest van WECF, groene, gifvrije cadeau's aan met het verzoek Kamervragen te stellen over hormoonverstorende stoffen in (kinder)producten. En het is gelukt! De toezegging kwam dat aandacht en vragen nodig waren.“Politiek, zorg dat ik goed voor mijn kind kan zorgen. Geef me als ouder een veilige en gezonde keus.” Met deze vraag aan politici ging op woensdag 21 november een groep bezorgde (groot)ouders en kinderen op weg naar Den Haag om groen en gifvrij speelgoed aan te bieden aan Tweede Kamerleden van verschillende partijen en aan de creche van de Tweede Kamer.

Een brede coalitie van bezorgde ouders (waaronder BabyBeGood en Green Jump) besloten met een gezamenlijke actie in Den Haag om aandacht te vragen voor nog altijd toegestane schadelijke stoffen in consumentenproducten en in pesticidenresiduen op groenten en fruit, die met name gezondheidsproblemen op kunnen leveren voor zwangere vrouwen en kinderen. Met deze actie uiten de ouders op een positieve manier hun zorg over schadelijke stoffen in producten voor kinderen. Terwijl tegelijkertijd meer en meer, met name, hormoonverstorende stoffen als BPA, in buurlanden als Duitsland, Belgie en Frankrijk verboden worden.

Er was veel aandacht voor het initiatief, en vooral veel bekijks op straat waar we fietsten met onze groene dozen. En natuurlijk bedankt aan alle TK-leden die kwamen: Joel Voordewind, Carla Dik-Faber, Cora van Nieuwenhuizen, Pieter Heerma, Pieter Omtzigt, Liesbeth van Tongeren, Marianne Thieme (met baby), Marit Maij, Loes Ypma en Lutz Jacobi die extra langskwam en ons kwam promoten.

Meer info over de actieMeer Nieuws

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliėn, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

Mogelijk relatie tussen medicijnvervuiling en autisme
In onlangs gepubliceerd Amerikaans onderzoek in Neuroscience Letters wordt een verband gelegd tussen verontreiniging van oppervlaktewater door uitgescheiden medicijnen en autisme bij de mens. De hoofdauteur van dit onderzoek, Gaurav Kaushik, licht tijdens de Green Pharmacy conferentie in Utrecht, op 27 oktober, zijn onderzoeksbevindingen toe
26.10.2017

Green Pharmacy: nu maatregelen nodig om vervuiling door medicijnen aan banden te leggen
Vrijdag 27 Oktober vindt de Green Pharmacy Conference 2017 plaats, georganiseerd door de VVM en Huize Aarde, in samenwerking met o.a. WECF en HCWH.
20.10.2017

WECF verwelkomt het veto van het European Parlement voor gebrekkige en onwettige EDC criteria.
Het Europese Parlement heeft de gebrekkige criteria die waren voorgesteld door de Europese Commissie voor de definiėring van hormoonverstorende stoffen (EDCs) afgewezen. De stemming vond plaats op 4 oktober.
09.10.2017

EU stemming over criteria hormoonverstorende stoffen: gezondheid en milieu in gevaar
WECF, Wemos, HEAL en Gezinsbond roepen Europarlementariėrs op om criteria te verwerpen
27.09.2017