Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Onze Zuid-Afrikaanse partners organiseerden Gender & biologische landbouwtraining in Kaapstad

WECFs 'Empower Women – Benefit for All' (EWA) programma organiseerde in in samenwerking met Soil For Life and Urban Harvest een week van trainingen over gender en biologische landbouw in Kaapstad voor alle Zuid-Afrikaanse partners en de Oegandese partner ATU

26.09.2013 | Annemarie Mohr
In augustus 2013 organiseerde WECF in samenwerking met Soil For Life and Urban Harvest een week van trainingen over gender en biologische landbouw in Kaapstad voor alle Zuid-Afrikaanse partners en de Oegandese partner ATU.

Deelnemers maakten  lichamelijke sculpturen van hoe zij zich voelden (zie afbeelding) en organisatorische lichaams sculpturen die de gender verhoudingen binnen de organisaties weerspiegelde. De discussies die ontstonden over wat deze sculpturen zeiden over de interne dynamiek binnen de organisaties waren zeer interessant.

Het hoofddoel van het WECF programma Empower Women-Benefit for All (EWA) is het bijdragen aan economische en politieke empowerment van vrouwen met een laag inkomen in de landelijke randstedelijke gebieden in zes verschillende landen – Afghanistan, Georgie, Kyrgizie, Zuid-Afrika, Tadzjikistan en Uganda. Ook willen zij leren hoe vrouwen toegang kunnen krijgen tot verschillende middelen om in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

Om het personeel van de partnerorganisaties te versterken werd in de week durende training gefocust op gender en biologische landbouw. Vier EWA partnerorganisaties leerden elkaar veel beter kennen en konden hun opgedane kennis gebruiken in hun alledaagse werk met de doelgroepen.


Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

"De kracht van de coöperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coöperaties in andere landen, zoals Georgië.
20.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019