Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Nieuwe publicatie over NCDís door NGOs samen met UNEP: Milieufactoren een van de belangrijkste oorzaken van te voorkomen sterfgevallen

Niet-overdraagbare ziekten (NCD) zijn nu de belangrijkste oorzaak van te voorkomen ziektes en arbeidsongeschiktheid, en daardoor van significante invloed op het welzijn en dagelijks leven van vele individuen en werknemers.

27.08.2013 |
NCDís zijn de oorzaak van zestig procent van de sterfgevallen wereldwijd en 18 van 35 miljoen jaarlijkse sterfgevallen is vrouw. Alhoewel roken, giftige chemicaliŽn en radioactieve straling bekende risico factoren zijn, worden deze niet voldoende erkend door beleidsmakers.

Deze nieuwe publicatie heeft tot doel nieuwe kennis/informatie te bieden over niet-overdraagbare ziekten (NCD), geboden door vooraanstaande experts, vanuit vier verschillende perspectieven: vrouwenorganisaties, de gezondheidssector, ontwikkelingslanden en de vakbonden.

De publicatie is in samenwerkingsverband met Women in Europe for a Common Future (WECF), Health and Environment Alliance (HEAL), SustainLabour and International POPs Elimination Network (IPEN), with the Regional Office for Europe of the United Nations Environment Program (UNEP), in het kader van de actieve participatie en betrokkenheid van belangrijke groepen en belanghebbenden op de milieu en gezondheids agenda setting, beleidsdialoog en besluitvorming.

Auteurs:
Genon Jensen, HEAL
Alexandra Caterbow, Sascha Gabizon, WECF
Karin Wurzbacher, Umweltinstitut MŁnchen
Yukido Oda, Japan Womenís Watch,
Elina Doszhanova, Social Eco Fund Kazakhstan
Olga Speranskaya, Manny Calonzo, IPEN
Dolores Romano, Tatiana Santos, Maria Lopez Jacob, Laura Martin Murillo, Sustainlabour

Het persbericht is hier te vinden
De publicatie kan hier worden gedownload


Meer Nieuws

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliŽn, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

Overzicht stand van zaken onderzoek weidevogels Gelderland
Na presentatie onderzoeksresultaten ontstak mediastorm, gevolgd door kamervragen
11.05.2019

Chemische industrie bij woonwijk Zaltbommel. Is er een duurzame oplossing?
Comitť Bezorgde Burgers Zaltbommel organiseert bijeenkomst over risico's chemische industrie dichtbij de bebouwde kom
09.01.2019

'Samen naar een Schoon Klimaat' in Den Haag
Afgelopen maandag organiseerde WECF een bijeenkomst in samenwerking met Building Change, in het kader van hun 'Adopteer een SDG' campagne, waarbij we tot goede aanbevelingen kwamen richting Tweede Kamerleden voor meer Nederlandse inzet voor een schoon klimaat.
22.11.2018