Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Team2015 Utrecht: Verzamelpunt voor initiatieven betreffende de VN Millenniumdoelen

In Utrecht zijn er inmiddels een flink aantal organisaties actief die zich bezighouden met de VN Millenniumdoelen. Een van die organisaties is WECF

15.04.2013 | Chantal van den Bossche
In Utrecht zijn er inmiddels een flink aantal organisaties actief die zich bezighouden met de VN Millenniumdoelen. Deze doelen zijn door de VN aan het begin van dit millennium opgesteld als wereldwijd focuspunt voor de opvolgende vijftien jaar. Doordat Gemeente Utrecht een Millenniumgemeente is, draagt zij deze doelen een warm hart toe. Hiertoe heeft de gemeente Team2015 opgericht om alle Utrechtse initiatieven betreffende de Millenniumdoelen te ondersteunen en te verbinden. Daarnaast helpt Team2015 ook bij het verkrijgen van meer bekendheid van de Millenniumdoelen bij Utrechtse burgers en bedrijven. Ook WECF is aangesloten bij Team2015 en steun haar activiteiten voor het promoveren van de VN Millenniumdoelen.

Wil je meer weten over Team2015? Neem dan hier een kijkje op hun website!


Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

"De kracht van de coöperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coöperaties in andere landen, zoals Georgië.
20.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019