Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Mijn hemel! Wat gebeurt er op Aarde?

Help Jan Juffermans en zorg ervoor dat ook politici gaan nadenken over hun voetafdruk

11.06.2013 | Chantal van den Bossche
Jan Juffermans, de auteur van het overzichtelijke boek ‘Mijn hemel! Wat gebeurt er op Aarde?’, is continue bezig het probleem van overbelasting aan de man te brengen. Dit doet hij zowel veelvuldig in zijn gratis te downloaden e-book als in zijn activiteiten voor Werkgroep Voetafdruk Nederland.

Daarnaast is hij onlangs een campagne begonnen om politici op een ludieke manier te bewerken. Dit wil hij doen door reclamespotjes over de Mondiale Voetafdruk op Radio 1 mogelijk te maken. In dit radiospotje wordt het hiervoor genoemde e-book aangeboden. Om dit spotje mogelijk te maken, heeft hij echter geld nodig. Hij vraagt een ieder om een aantal seconden van de uitzendtijd van het radiospotje te bekostigen zodat een groter publiek kennis maakt met onze overbelasting en de gevolgen hiervan.

Wil je Jan Juffermans steunen in zijn wilde idee? Maak dan 12 euro of wat meer over
op banknummer 19.76 .15.368 van ‘Voor Mondiale Duurzaamheid’ (op
naam van Jan Juffermans), met vermelding ‘radiospotjes’.  Natuurlijk krijg je als donateur te weten of het gelukt is, en in welke periode u de spotjes kunt verwachten.

Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

WECF reageert op commentaren onderzoeksrapport weidevogels en bestrijdingsmiddelen in Gelderland
De publicatie van ons onderzoeksrapport "Een onderzoek naar mogelijke relaties tussen de afname van weidevogels en de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen op veehouderijbedrijven“ heeft geleid tot een golf van publiciteit en een reactie van Minister Schouten
13.05.2019

Overzicht stand van zaken onderzoek weidevogels Gelderland
Na presentatie onderzoeksresultaten ontstak mediastorm, gevolgd door kamervragen
11.05.2019

Presentatie Onderzoek naar bestrijdingsmiddelen en afname weidevogels in Gelderland
12 april 2019 presenteerden WECF en Buijs Agro-Services in het provinciehuis in Arnhem hun onderzoeksresultaten over de mogelijke relatie tussen de afname van weidevogels en de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen op veehouderijbedrijven
19.04.2019