Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Documentaire over de chemische vervuiling van onze lichamen "Unacceptable Levels" bekroond met Gezondheids- en Milieuprijs Internationale Milieufestival Parijs

WECF Directeur Sascha Gabizon jurylid van Internationale Milieufilm Festival Parijs

04.03.2013 | WECF
De dertigste editie van het Internationale Milieufilm Festival is op 26 februari 2013 beëindigd met de uitreiking van de eerste filmprijs voor Gezondheid en Milieu door een jury die op initiatief van HEAL (Health and Environment Alliance) bijeen is gebracht en waaraan Sascha Gabizon (Directeur van WECF International) deel nam.De documentaire ‘Unacceptable Levels’ van Ed Brown die de vervuiling van onze organismen door chemische en synthetische stoffen behandelt,liet grote indruk bij de juryleden achter.

Gezondheid en Milieu: een thema gekozen voor de filmkunst
Sascha Gabizon (Directeur van WECF International), jurylid van het Internationale Milieufilm Festival, vertelt: ‘Het succes van het Internationale Milieufilm Festival, welke een grote opkomst had, en de aandacht die gegeven is aan thema’s als een gezond milieu door de filmkunst, is het bewijs van een vergroting van  globale bewustwording over de invloed van het milieu op onze gezondheid’.

Chemische stoffen: de tijd voor actie is gekomen
De uitreiking van de prijs aan ‘Unacceptable Levels’ is een zeer logische optelsom: verschillende recente rapporten van de Verenigde Naties blijven benadrukken dat de risico’s die verbonden zijn aan chemische producten in kaart moeten worden gebracht. Vooral de impact die deze chemische producten hebben op de gezondheid, het milieu en de economie moeten verminderd worden door ze vaker en sneller aan te pakken. Dit moet ook gebeuren in de ontwikkelende landen, zowel voor de risico’s die aan het licht komen als voor de risico’s die nog in ontwikkeling zijn. De rapporten die er met kop en schouders boven uit steken, zijn de rapporten die een beeld geven van de overgebrachte chemie gedurende het Internationale Jaar van de Chemie in 2011. Deze rapporten bevestigen de angst die er heerst over de chemie niet. Integendeel, in deze rapporten staat de volgende vraag centraal: ‘Hoe draagt de chemie bij aan het weerhouden van bepaalde vervuilingen en aan het beter beschermen van onze planeet?'

Meer informatie over het festival is te vinden op de Internationale WECF website


Meer Nieuws

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

Overzicht stand van zaken onderzoek weidevogels Gelderland
Na presentatie onderzoeksresultaten ontstak mediastorm, gevolgd door kamervragen
11.05.2019

Chemische industrie bij woonwijk Zaltbommel. Is er een duurzame oplossing?
Comité Bezorgde Burgers Zaltbommel organiseert bijeenkomst over risico's chemische industrie dichtbij de bebouwde kom
09.01.2019

'Samen naar een Schoon Klimaat' in Den Haag
Afgelopen maandag organiseerde WECF een bijeenkomst in samenwerking met Building Change, in het kader van hun 'Adopteer een SDG' campagne, waarbij we tot goede aanbevelingen kwamen richting Tweede Kamerleden voor meer Nederlandse inzet voor een schoon klimaat.
22.11.2018