Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Aanbevelingen voor nieuwe agenda internationale samenwerking na de Millennium Development Goals (Post-2015)

Dinsdag 11 december nam WO=MEN samen met Rutgers/WPF, Share-Net en WECF de lead in een maatschappelijk middenveld consultatie over Post2015

03.01.2013 | WO=MEN
Dinsdag 11 december nam WO=MEN samen met Rutgers/WPF, Share-Net en WECF de lead in een maatschappelijk middenveld consultatie over Post2015.

In korte tijd is het gemengde gezelschap van 40 organisaties/individuen geïnformeerd over de verschillende processen die er spelen rond de nieuw te vormen agenda voor internationale (ontwikkelings)samenwerking, zoals bij the International Conference of Population and Development (ICPD), the Millenium Development Goals (MDGs), Sustainable Development Goals (SDGs) en het Beijing+20 proces in 2015. 

Daarbij werd specifiek gekeken naar gender, mensenrechten, seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) en duurzaamheid. Na deze explosie van interessante informatie werd er in groepjes gebrainstormd over aanbevelingen op het gebied van gender gelijkheid, mensenrechten, SRGR, duurzaamheid, en aanbevelingen rondom het proces hoe de Nederlandse overheid het Post2015 proces aan moet pakken. Deze aanbevelingen worden door een actieve groep in twee pagina’s verwerkt en na goedkeuring waarschijnlijk rond februari aan het ministerie van Buitenlandse Zaken aangeboden en besproken.

Meer informatie

Presentatie WECF Directeur Sascha Gabizon:


Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

"De kracht van de coöperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coöperaties in andere landen, zoals Georgië.
20.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019