Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Het Kirgizische abrikozen festival

Festival georganiseerd binnen het kader van het EWA programma

02.08.2014 |
Het festivalterrein

Het Kirgizische festival van de Issyk-Kul abrikoos “Kyzyl орук" vond afgelopen augustus voor de derde keer plaats. Het dorp Ton in de Issyk-Kul regio organiseerde het festival in het kader van WECF's EWA programma. Het doel van de festiviteiten was het promoten van de duurzame ontwikkeling van de lokale capaciteiten, de promotie van het ecologische toerisme en het plattelandstoerisme en het vergroten van het prestige van de Issyk-Kul abrikoos.

De activiteiten van het festival bestonden uit masterclasses over de verwerking van fruit, een concert van lokale folklore, adelaar shows en nomadische spelletjes. Deelnemers aan de festiviteiten waren lokale tuinders, boeren, ambachtslieden, vertegenwoordigers van CDWUU Ton, Jeti-Oguz districten en de biologische beweging federatie ‘Bio KG’ en belanghebbenden van abrikoos en andere fruit verwerkingen. Er waren ook toeristen aanwezig op het festival uit Kirgizië zelf, Kazachstan, Rusland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk, Canada en Duitsland.

Sponsoren en organisatoren van het festival waren WECF, KAWS, Christensen Fund, de overheid van het dorp Ton, CDWUU “Ton Kekilik Suu” en “Kol Bel Ayil Suu”.


Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

"De kracht van de coöperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coöperaties in andere landen, zoals Georgië.
20.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019