Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


EWA: Internationale Vrouwendag in Kirgizie

WECF partner Mehr Shakat zet actieve vrouwen in lokale gemeenschappen in het zonnetje

07.03.2014 | WECF
Kirgizische vrouwen vieren Internationale Vrouwendag

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Overal in de wereld worden er fundraisers en feesten georganiseerd om de bewustwording voor vrouwenrechten te bevorderen.

In Kirgizië worden bijvoorbeeld vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor het verbeteren van de toestand van vrouwen beloond met een feest, georganiseerd door Public Fund “Mehr Shavkat”. Hun bijdragen aan een verbeterende samenleving worden gevierd met lekker eten, verschillende wedstrijden, een verloting, dansen en cadeautjes voor alle vrouwen. Vorig jaar waren hier 220-250 vrouwen bij die zeer dankbaar waren voor deze afleiding van hun dagelijks werk en de kans om in een gezellige sfeer even hun problemen te vergeten.

Dit jaar worden er nogmaals vele vrouwen uitgenodigd voor een uitgebreid feest met optredens, wedstrijden, cadeaus en traktaties.

Lees meer over het werk van Mehr Shavkat op de EWA project pageMeer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

"De kracht van de coöperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coöperaties in andere landen, zoals Georgië.
20.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019