Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


EDC vrij coalitie biedt grote publiek via publieke consultatie je stem te laten horen in Brussel

Grijp je kans: "Zeg Nee tegen Hormoonverstorende Stoffen"

05.01.2015 | WECF namens EDC Vrij Coalitie
Iedereen wordt dagelijks aan kleine hoeveelheden schadelijke stoffen blootgesteld, o.a. via voedsel, cosmetica- en verzorgingsproducten, elektronische apparaten en voedselverpakkingen, stelt het Europese Milieu Agentschap. Zelfs in babyartikelen wordt een scala aan schadelijke stoffen teruggevonden.

ZEG ďNEEĒ TEGEN HORMOONVERSTORENDE CHEMISCHE STOFFEN in voeding, cosmetica, huizen, werkplekken, scholen en ziekenhuizen.

Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat juist blootstelling aan lage doses, waarvan voorheen werd aangenomen dat de veiligheidsmarges niet werden overschreden, grote negatieve gevolgen voor de gezondheid kan hebben. De meeste consumenten zijn zich niet bewust van de aanwezigheid van deze schadelijke stoffen in alledaagse producten.

Ook volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn schadelijke chemicaliŽn en dan vooral hormoonverstorende stoffen is een groot probleem maar er wordt te weinig aan gedaan. Nu kan ook u de Europese Commissie duidelijk maken dat het noodzakelijk is om hormoonverstoorders zoveel mogelijk uit ons voedsel, verzorgingsproducten en binnenhuislucht te bannen om onze gezondheid te beschermen.

Als ouder heb je vaak het gevoel dat je maar weinig kunt doen voor de gezondheid van je kind als het op Europese wetgeving aankomt. Ouders weten niet of een product bepaalde gevaarlijke chemicaliŽn bevat. WECF en de leden van het EDC vrij platform zijn van mening dat ouders niet geconfronteerd zouden moeten worden met de vraag of het product dat ze willen kopen voor hun kind wel of niet hormoonverstoorders bevat. Wij vinden dat gevaarlijke chemicaliŽn zoveel mogelijk beperkt moeten worden.

WIJ HEBBEN DAAROM JOUW HULP NODIG!


Maak nu aan de Europese Commissie duidelijk dat ook JIJ hormoonverstoorders wilt verwijderen uit ons voedsel, onze cosmetica, onze huizen om onze gezondheid te beschermen! Het kost je minder dan twee minuten om deel te nemen aan de Publieke Consultatie. Hiermee zend je een sterk signaal naar de Europese Commissie en help je ons weerwerk te bieden tegen het lobbyen van de industrie.

Dit is jouw enige kans om je mening rechtstreeks kenbaar te maken en om je stem te laten horen in Brussel . Grijp die kans! Hoe? Wij wijzen je met plezier de weg:  

http://www.no2hormonedisruptingchemicals.org/nl

ChildProtect is een project van Gezinsbond, ChemSec, PAN-europe en WECF mede mogelijk gemaakt dankzij het Life+ programma van DG Environment, Europese Commissie.Meer Nieuws

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliŽn, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

EU stemming over criteria hormoonverstorende stoffen: gezondheid en milieu in gevaar
WECF, Wemos, HEAL en Gezinsbond roepen EuroparlementariŽrs op om criteria te verwerpen
27.09.2017

Komt er ooit een verbod op hormoonverstorende stoffen?
Of er in de toekomst een verbod komt op EDCís blijft vooralsnog een vraag. In juni 2017 zal de Europese Commissie nieuwe regelgeving rondom chemische middelen presenteren, waarin duidelijk moet worden of er strengere maatregelen komen rondom hormoonverstorende stoffen in producten.
10.04.2017

Europese Commissie voor Europees Hof van Justitie gedaagd vanwege uitblijven criteria voor hormoonverstoorders
De Europese Commissie (EC) is door Zweden voor de rechter gedaagd vanwege het uitblijven van criteria voor hormoonverstorende stoffen (EDCs) die noodzakelijk zijn om gepaste maatregelen te nemen om de blootstelling aan EDC's aan te pakken.
24.11.2015

"We verdrinken onze wereld in ongeteste en onveilige stoffen"
Europese NGOs verwelkomen waarschuwing van internationale federatie verloskundigen en gynaecologen (FIGO) over mogelijke gezondheidsschade van pasgeborenen door schadelijke chemicalien in consumentenproducten
10.11.2015