Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Elke dag is het de Internationale Dag van de Vrouw # IWD15

8 maart is het Internationale Vrouwendag - voor WECF is het elke dag Internationale Vrouwendag

08.03.2015 |
Internationale Vrouwendag biedt ieder jaar een nieuwe kans om erop te wijzen dat vrouwen in veel gebieden nog moeten vechten voor gelijke behandeling en rechten.

Van 9 maart - 20 maart, zal tijdens de de 59e zitting van de Commissie voor de Status van de Vrouw (CSW) de vooruitgang in de afgelopen 20 jaar sinds de Vierde Wereldvrouwenconferentie in Beijing (1995) worden herzien. WECF zal tijdens de CSW ook side event organiseren.

WECF Directeur Sascha Gabizon is coördinator van de Women's Major Group (WMG). De WMG is een wereldwijd netwerk van meer dan 500 vrouwenorganisaties. Het netwerk lobbyt voor duurzame ontwikkeling met een focus op de rechten van vrouwen, bevordering van gendergelijkheid en het vertegenwoordigt de vrouwenorganisaties met een enkele, gebundelde stem in de VN-onderhandelingen.

2015 is een cruciaal jaar. De Verenigde Naties zullen de Millennium Development Goals (MDG's) met het Sustainable Development Goals (SDGs) vervangen. WECF zal lobbyen voor gendergelijkheid op alle niveaus van de samenleving, in alle vakgebieden en WECF zal vechten voor mensenrechten voor vrouwen en meisjes overal. Niet alleen op de Internationale Dag van de Vrouw!

Meer lezen over de Women's Major Group en haar werk bij de VN kan hier

 


Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

#HerstoryofChange: Het belang van de internationale vrouwenbeweging
WECF organiseerde ook dit jaar weer een workshop tijdens de Afrikadag in het KIT, Amsterdam
19.03.2019