Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Winnaars van de Women’s Global Call for Climate Justice poster wedstrijd aangekondigd

Vandaag zullen de winnende ontwerpen uit de poster wedstrijd georganiseerd door WEDO in samenwerking met de Women’s Global Call live onthuld worden in New York.

12.11.2015 |
Vandaag zullen de winnende ontwerpen uit de poster wedstrijd georganiseerd door WEDO in samenwerking met de Women’s Global Call live onthuld worden in New York.

De online lancering van de ontwerpen zal morgen plaatsvinden.
Meer dan 70 inzendingen werden ontvangen, afkomstig van zes continenten. De uiteindelijke winnaars zijn  Juliette Delorme, Nela Meriguet Martínez, Jeramy Turner, Josephine Ferorelli, Vanessa Cardenas en Maya Bhardwa. Het doel van de wedstrijd was het creëren van meer publiciteit voor de Women’s Global Climate Justice campagne, die nu meer dan 7000 supporters heeft, in de aanloop naar de klimaattop in Parijs. Volgens Bridget K. Burns, Advocacy en Communicatie Verantwoordelijke bij WEDO, is de poster wedstrijd een goede gelegenheid om werk van artiesten over de hele wereld en de kracht van fantasie en creativiteit in het inspireren van verandering te laten zien, en gelijktijdig nieuwe aandacht en ruimte te creëren voor de grassroots beweging voor klimaatgerechtigheid.

De posters zullen ook een prominente plaats innemen in Parijs bij de "Gender Just Solutions Tentoonstelling" in het Climate Generations gebied van de klimaattop, georganiseerd door WECF, WEDO en andere civil society organisaties die zich bezig houden met vrouwenrechten, samen met een voorstelling van klimaatacties en oplossingen van vrouwen en activisten van over de hele wereld.

Voor de online lancering van de ontwerpen, check http://womenclimateart.tumblr.com/
 

 


Meer Nieuws

"De kracht van de coöperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coöperaties in andere landen, zoals Georgië.
20.05.2019

Gender Just Climate Solutions Award uitgereikt tijdens ceremonie op Klimaattop in Marokko
"Als vrouwen oplossingen ontwerpen, slaan ze niemand over", stelde Amina Mohammed, Minister van Milieu van Nigeria tijdens de uitreikingsceremonie
05.12.2016

De klimaatconferentie van de Verenigde Naties is officieel voorbij - maar er valt nog veel te doen!
Tijdens de COP22 werd er een historisch besluit genomen om verder te gaan met de “gender commitments” in het Lima Work Programme door een Gender Action Plan te ontwikkelen voor de komende drie jaren. Toch beweren velen dat dit niet het “COP of action” was waar zij op hadden gehoopt ; vele andere belangrijke beslissingen worden verschoven naar COP23. WECF reflecteert op de resultaten van de klimaatconferentie van de VN (COP22)
23.11.2016

Historisch klimaatakkoord laat echte verandering zien, maar voor vrouwen zal dit veel te langzaam gaan
Reality Check doorde Women and Gender Constituency (WGC) van het Parijse Klimaatakkoord
14.12.2015

In de media: WECF op de Klimaattop
WECF liet haar stem horen in vergaderzalen en door het publiek door middel van interviews in Opzij, Le Monde, Vogue, Libération, Elle, Klimaretter en Bavarian TV news
10.12.2015